Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!!!


Έχεις νυχτώσει και γυρίζεις κουρασμένη από την δουλειά. Ενώ περπατάς, ακούς βήματα πίσω σου και γυρίζοντας το κεφάλι σου βλέπεις μια σκιά. Μια επίθεση με σκοπό την ληστεία ή ακόμα χειρότερα ένα βιασμό, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Γι' αυτό και είναι καλό να γνωρίζεις μερικές απλές κινήσεις που θα σε προφυλάξουν σε μια ανάλογη περίπτωση.


Δώστου να καταλάβει ότι γνωρίζεις πώς σε ακολουθεί: στρίψε το κεφάλι σου προς την μεριά από την οποία προήλθε ο θόρυβος. Με σταθερή και δυνατή φωνή φώναξε: ''Σε ακούω και δεν θέλω να μπλέξουμε, Φύγε αμέσως''. Οι περισσότεροι από όσους επιτίθενται κρίνουν και προχωρούν βάσει της αυθόρμητης δυναμικής ή μη συμπεριφοράς που θα δείξεις. Γι' αυτό άσε το τρέμουλο και κρύβε το φόβο σου όσο καλύτερα μπορείς.

Προετοίμασε το σώμα σου: τοποθέτησε τα χέρια σου στο στήθος και φέρε το ένα πόδι μερικά εκατοστά πιο μπροστά από το άλλο. Ανασήκωσε τους ώμους και μοίρασε το βάρος σου ισομερώς για να πετύχεις καλύτερη ισορροπία. Αυτή η ετοιμοπόλεμη στάση σου επιτρέπει να κινηθείς ευκολότερα και δείχνει στον επιτιθέμενο ότι δεν αφήνεσαι στην τύχη σου.

Άσε κάτω τα μαλλιά σου: αν έχεις αρκετά μακρυά μαλλιά, βάλτα μέσα στην από την μπλούζα και στην περίπτωση που έχεις ψηλή πιασμένη αλογοουρά, λύστην. Οι περισσότεροι επιτίθενται προσεγγίζοντας τα μαλλιά πρώτα. Εναλλακτικά πιάσε τα μαλλιά σου σε κότσο, ή σε σινιόν.

Κάνε σιχαμένα πράγματα: σκάλιζε τη μύτη σου, άρχισε να φτύνεις όσο πιο χυδαία μπορείς, ρέψου δυνατά. Δεν είναι αστείο: αν πρόκειται ιδιαίτερα για βιαστή, αυτή η αποκρουστική συμπεριφορά είναι πιθανό να του αλλάξει γνώμη.

Τα δικά σου όπλα: σκέψου ποια από τα αντικείμενα που έχει μαζί σου, θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν αμυντικό όπλο. Μήπως η ομπρέλα; Ένα βαρύ βιβλίο; Ένα στυλό; Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδιο όπλο. Αν δεν μεταφέρεις κάτι τέτοιο, ψάξε γύρω σου. Μια πέτρα, ένα κλαδί ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, θα μπορούσε να σε σώσει.

Φώναξε: αν ο άγνωστος έρθει προς το μέρος σου, φώναξε δυνατά είτε "φωτιά" είτε "βοήθεια". Στο κάλεσμα της φωτιάς, όλοι ανταποκρίνονται, ενώ στη βοήθεια πολλοί μπορεί να κάνουν την πάπια. Πριν σταματήσεις να περπατάς, προχώρα σε κάποιο όσο το δυνατόν περισσότερο φωτεινό και πολυσύχναστο σημείο του δρόμου. Όλο και κάποιος θα ακούσει τις φωνές σου και θα σπεύσει για βοήθεια.

Εκμεταλλεύσου όποιον μπορεί να σου προσφέρει ακόμα και την ελάχιστη βοήθεια: αν ακούσεις ή δεις κάποιον άνθρωπο σε κοντινή απόσταση, ζήτα βοήθεια. Να είσαι πολύ συγκεκριμένη για να μην τους προκαλέσεις πανικό και απομακρυνθούν (δημοφιλής αντίδραση ανθρώπων των μεγαλουπόλεων). Πες κάτι όπως: ΄΄Εσείς κύριε, με το κίτρινο πουκάμισο, είναι κάποιος εδώ που με ακολουθεί''.

Περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να το σκάσεις: αν σου επιτεθεί τελικά και σε ρίξει στο έδαφος, αρχικά μην αντισταθείς. Αν θέλει να σου κάνει κακό, θα προσπαθήσει να σε μεταφέρει κάπου πιο απομονωμένα. Αν προσπαθήσει να σε χτυπήσει, κράτα τα χέρια και τα πόδια μπροστά στο στήθος για να διατηρήσεις την αναπνοή και τις αισθήσεις από ένα ενδεχόμενο χτύπημα. Στην ίδια στάση θα μπορείς εύκολα να δώσεις κλωτσιά (όταν πλησιάσει πολύ κοντά) και στο ενδιάμεσο να τρέξεις για να γλιτώσεις.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αναμέτρησή σου με κάποιον που θα σου επιτεθεί είναι η αποφασιστικότητα που θα δείξεις: μην υποτιμάς την δύναμη του σώματός σου αλλά και του μυαλού σου υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν έχει σημασία να είσαι γυναίκα λεπτή και μικροκαμωμένη. ΤΟ μαχητικό πνεύμα σου είναι αυτό που μετράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου