Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη με τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών Shihan George Kolovos





Συνέντευξη με τον Παγκοσμίου Φήμης Δάσκαλο Πολεμικών Τεχνών Shihan George Kolovos 6Dan – Εκπρόσωπο της All Japan Kyokushin Union Australia – Ιδρυτής της Melbourne Kyokushin Karate - Μέλος W.M.C World Mui Thai Council – Γενικός Γραμματέας της W.K.O World Kumite Organization.




Η ακόλουθη συνέντευξη δόθηκε κατά την διάρκεια του 2ου Summer Camp της Hellenic Kyokushin Union που διοργανώθηκε στα Καμμένα Βούρλα στο Galini Spa Hotel στις 8 Ιουλίου το 2009





Ερώτηση: Πόσα χρόνια ασχολείστε με τις πολεμικές τέχνες και με ποια ξεκινήσατε;



Απάντηση: Άρχισα με το Kyokushin Karate το 1975 και από τότε δεν έχω σταματήσει να προπονούμε σε αυτό. Το 1978 ασχολήθηκα με το Judo για λίγο το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και εδώ και 16 χρόνια ασχολούμαι παράλληλα με το Mui Thai. Συχνά επισκέπτομαι την Ιαπωνία πάνω από 3 φορές τον χρόνο για προπονήσεις. Στις 29 Ιουνίου του 2009 με τη λήξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Kyokushin Karate έγιναν εξετάσεις και πήρα το έκτο Dan μετά από πολύωρη εξέταση και 40 Kumite. Επίσης επισκέπτομαι συχνά την Ταϊλάνδη για προπόνηση στο Mui Thai και Karate στο Camp Kosa Mui στην έδρα της W.K.O στο ΡΑΤΤΥΑ



Ερώτηση: Ποιες πολεμικές τέχνες διδάσκονται στο γυμναστήριο σας στην Μελβούρνη;



Απάντηση: Εκτός από Kyokushin Karate είναι το Mui Thai, Brazilian jiu jitsu, Boxing, Kick Boxing και το kahli . Παράλληλα δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκγύμναση με βάρη υπάρχει πλήρης εξοπλισμένος χώρος και στα ιδιαίτερα. Στην σχολή υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν αθλητές με πλήρη διαμονή και διατροφή και εκπαιδεύονται συστηματικά για 2 χρόνια και μπορούν να πάρουν επίσημη αναγνώριση ως εκπαιδευτές στις πολεμικές τέχνες με όποιον κλάδο θέλουν να ασχοληθούν.



Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι ο μεγάλος πρωταθλητής των K1 Sam Creco ήταν μαθητής σας;



Απάντηση: Ναι. Ξεκίνησε το 1983, ξεχώριζε από τότε σαν αθλητής. Όταν ήρθε ασχολιόνταν με το ποδόσφαιρο αλλά τον κέρδισε το Kyokushin Karate. Πιστεύω ότι με οτιδήποτε και να ασχολιόνταν θα είχε πετύχει. Είχε πολύ πείσμα και μεγάλο ταλέντο.







Ερώτηση: Τώρα έχετε επαφές;


πάντηση: Ναι, άνοιξε εστιατόριο στην Αυστραλία. Κάνουμε παρέα και με στηρίζει στις διοργανώσεις μου όποτε μπορεί με την παρουσία του.


Ερώτηση: Παράλληλα όμως έχετε και στενές σχέσεις με το δικό μας συμπατριώτη και μεγάλο πρωταθλητή Stan The Man Loginidi.


Απάντηση: Ναι, είμαστε καλοί φίλοι και είναι πάντα δίπλα μου όποτε των χρειάζομαι.


Ερώτηση: Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε στην Ελλάδα για να διδάξετε. Πως βλέπεται την εξέλιξη στην χώρα μας;

Απάντηση: Πιστεύω ότι το μέλλον θα με δικαιώσει στις προγνώσεις μου. Υπάρχει καινούργιο αίμα που διψάει για γνώσεις και με την καθοδήγηση των παλιών δασκάλων όπως των Sensei Κατρουλη και τον κ. Αργυρίου και μια φουρνιά από νέους δασκάλους όπως τον κ. Γιαννακίδη και Πιχλίκ. Η οργάνωση της Hellenic Kyokushin Union έχει πολλά να δώσει. Ετοιμάζουμε για την Ελλάδα ένα καθαρό και προπαντός έναν δοκιμασμένο δρόμο.

Ερώτηση: Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους αθλητές και εκπαιδευτές να έρθουν στην Ταϊλάνδη και Αυστραλία να αγωνιστούν και να εκπαιδευτούν.

Απάντηση: Ως Γενικός Γραμματέας της W.K.O έχουμε εντάξει και την Ελλάδα στην οργάνωση και δίνεται η δυνατότητα για τρείς αθλητές και δύο προπονητές να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη με όλα τα έξοδα πληρωμένα, από αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία με διατροφή. Ήδη πέρσι πήραν μέρος δύο αθλητές από την Ελλάδα ο Σταύρος Ασσερ στα βαριά κιλά και ο Μπογιατζάκης Κυριάκος στα -75 κιλά που αποκρίθηκαν στον επόμενο γύρο με πολύ καλή παρουσία.

Ερώτηση: Πείτε μας λίγο για αυτό το πρωτάθλημα.

Απάντηση: Η World Kumite Organization την ιδρύσαμε το 1998 και δημιουργήσαμε μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στον χώρο των πολεμικών τεχνών. Η επιτροπή αποτελείτε από πολύ μεγάλους δασκάλους και αρχηγών στυλ. Θα αναφέρω μερικούς από αυτούς όπως ο Shihan Di Costa προπονητής του διάσημου Francisco Fihlio, ο Shihan Walid Mehri, Shihan Monte Allen, Shihan Edward Emin και πολύ άλλοι μεγάλοι δάσκαλοι που είναι και προσωπικοί φίλοι μου. Έτσι γίνεται κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για την ανάδιξει του πιο σκληρού αθλητή. Συμμετέχουν αθλητές διαφόρων στυλ όπως Mui Thai, Kyokushin, Kempo Karate και πολλά άλλα με κανονισμούς Nok Down. Παράλληλα επιτρέπονται και ρίψεις. Είναι παρόν όλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές αυτών των στυλ που ποτέ δεν είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν μαζί.

Ερώτηση: Πέρα από την ιδιότητα σας ως δάσκαλος διοργανώνεται και επαγγελματικούς αγώνες Mui Thai σε όλων τον κόσμο;

Απάντηση: Ναι, ασχολούμαι σε αυτόν τον τομέα ως Promoter και προσπαθώ να ανακαλύψω νέα ταλέντα στα ταξίδια μου και να τους δίνω την δυνατότητα να γίνουν επαγγελματίες. Θα με ευχαριστούσε πολύ να φιλοξενούσα Έλληνες αθλητές ιδιαίτερα στην Αυστραλία που έχει πολλούς ομογενείς και γεμίζουν τα γήπεδα και δημιουργούν μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Εύχομαι να δημιουργήσουμε την υποδομή μαζί με τους συνεργάτες μου στην Ελλάδα για να μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση στην χώρα μας.

Ερώτηση: Προσωπικά ποία πολεμική τέχνη προτιμάται;
Απάντηση: Έχω μεγάλο σεβασμό σε όλες τις τέχνες εξάλλου αυτό μας δίδαξε Oyama ο οποίος όταν δημιούργησε το Kyokushin δανείστηκε από πολλά στυλ, τεχνικές όπως από το Mui Thai τα γόνατα και τις αγκωνιές από το Tae Kwon Do τα κυκλικά λακτίσματα από το Judo την σκούπα. Και δίδαξε να προπονούμαστε σε αυτό που μας ταιριάζει πιο πολύ. Και εμένα προσωπικά μου ταιριάζει το Kyokushin γιατί εξελίσσεται συνεχώς. Αν συγκρίνουμε αγώνες του 80’ με τώρα θα δείτε μεγάλη διαφορά. Εμείς το λέμε ζωντανό σύστημα γι’ αυτόν τον λόγο.

Ερώτηση: Πότε σκοπεύετε να επισκεφτείτε ξανά την χώρα μας;

Απάντηση: Θα προσπαθήσω να είμαι στο επόμενο Summer Camp πάλι στην Ελλάδα και εύχομαι να μας τιμήσουν και άλλα στυλ πολεμικών τεχνών για να ανταλλάξουμε γνώσεις και να συμπροπονηθούμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου