Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βγάζουν ξίφη για το "Χαμόγελο του Παιδιού

Ένα ιδιότυπο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί αύριο (Σάββατο, 18/9) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με ανοικτή συμμετοχή.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους και βετεράνους αθλητές, διαιτητές, προπονητές, αλλά και παράγοντες που έχουν κρατήσει κάποτε σπαθί, οποιουδήποτε όπλου. Όλοι αυτοί, από 10χρονα παιδιά μέχρι… όσο αντέχουν τα κουράγια καθενός, θα πάρουν μέρος στους αγώνες ξίφους μονομαχίας για το «Κύπελλο Χαμόγελο του Παιδιού», με δικαίωμα συμμετοχής 10 ευρώ.
Όλα ανεξαιρέτως τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν για ενίσχυση του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού». Η πρωτοβουλία οργάνωσης των αγώνων ανήκει στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ξιφασκίας (που θα προσφέρει άλλα 400 ευρώ) και αποδεικνύει, αναμφίβολα, την ευαισθησία των μελών του σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που μια αθλητική κοινότητα προσεγγίζει μ’ αυτό τον τρόπο ένα τέτοιο σύλλογο.
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να έχουμε περισσότερες από 100 συμμετοχές. «Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί υποδηλώνει την επικρότηση της κίνησης», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος των διαιτητών ξιφασκίας, Δημήτρης Χατζησαράντος, και τη θεωρεί υπολογίσιμη ενθάρρυνση και για άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο κατηγορίες (Άνδρες/9.30 το πρωί & Γυναίκες/1 το μεσημέρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου