Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι δηλώσεις του χρυσού τζουντόκα Γιώργο Αζωίδη

Ευχαριστώ τους προπονητές μου, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό μου καθημερινά. Οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, σε μια δύσκολη εποχή για το τζούντο, αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, στήριξαν τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους συναθλητές μου. Μας πρόσφεραν καμπ προετοιμασίας που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να έχουμε.

Αυτό με βοήθησε ώστε να διατηρηθώ σε αγωνιστικό επίπεδο υψηλό, με αποτέλεσμα τη σημερινή διάκριση, η οποία είναι η μεγαλύτερη της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί έχω δουλέψω σκληρά για να φτάσω εδώ. Στον τελικό, ακόμη και τη στιγμή που είχα δεχθεί Yuko, πίστευα ότι μπορούσα να πάρω τη νίκη. Και τα κατάφερα. Ευχαριστώ και πάλι τους προπονητές μου για τη βοήθειά τους» είπε ο Αζωίδης λίγο μετά την τελετή απονομής των μεταλλίων.



Για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του ελληνικού τζούντο μίλησε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία του αθλήματος, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Αν κάποιοι ξαφνιάζονται με τις τελευταίες επιτυχίες του ελληνικού τζούντο, μάλλον δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας είναι εξαιρετικά υψηλό και οι επιτυχίες των Ηλιάδη και Μπουκουβάλα στο Παγκόσμιο, αλλά και του Αζωίδη σήμερα στο Ευρωπαϊκό U20 το αποδεικνύουν περίτρανα. Το τζούντο είναι μακράν το κορυφαίο μαχητικό άθλημα στην Ελλάδα με τεράστιες επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Νίκος Ηλιάδης. Και συνέχισε: «Είχα πει ότι τα νέα παιδιά διαθέτουν υψηλή τεχνική κατάρτιση και ο Αζωίδης με επιβεβαίωσε σήμερα. Ο Γιώργος όπως και τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στο σωστό δρόμο για να φτάσουν ακόμη υψηλότερα.

Με προσπάθεια και συστηματική δουλειά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή, όπως σήμερα ο Αζωίδης. Ένα παιδί με ήθος και με όρεξη για δουλειά. Σήμερα έδειξε να μη δυσκολεύεται σε κανέναν αγώνα. Ακόμη και στον τελικό απέναντι στο Ρώσο έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε, προκειμένου να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει συνέχεια και τις επόμενες δύο ημέρες».

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2009 και Νο 23 (μέχρι και πριν από την έναρξη των αγώνων) στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, σημειώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Επικράτησε κατά σειρά των Μπραμ Κρανς (Ολλανδία), Γκρεγκόρζ Λεβίνσκι (Πολωνία), Ντμίτρι Φεντοσέενκοβς (Λετονία) και Λιούις Κίμπλ (Βρετανία), ενώ στον τελικό, αν και βρέθηκε να χάνει με Yuko, έκαμψε, χάρη στην εξαιρετική τεχνική κατάρτισή του, την αντίσταση του Ρώσου Αρντάνοφ με Ippon.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Μιχάλης Λίλικιν (-60κ.) ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο από τον Πορτογάλο Αντρέ Σοάρες και αποκλείστηκε πρόωρα, όπως και οι Ελένη Μπαλτζίδου και Αντωνία Μαυρίδου στα -44 και -48 κιλά, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου