Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ


Από τον Μάστερ Καπώνη Σταυρό




Το Muay Thai είναι μια πολεμική τέχνη από την ταϊλανδή που είναι επίσης γνώστη και ως Thai Boxing η ως η τέχνη των 9 ακρών .Στο Muay Thai ο αθλητής χρησιμοποιεί ως όπλα όλα τα μελή του σώματος του όπως γροθιές, αγκώνες ,γονατιές , λακτίσματα χαμηλά και ψηλά .Το Muay Thai μετρά εκατοντάδες χρόνια υπάρξεις με μεγάλη ιστορία στην ταϊλανδή όπου πλέων είναι το εθνικό άθλημα της .

Σήμερα το Muay Thai έχει καταφέρει να γίνει μια από της δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες στον κόσμο με καταπληκτικά αποτελέσματα στην εκγύμναση του σώματος κρατώντας μας σε άψογη φόρμα .το γυναικείο φύλο μπορεί επίσης να μάθει αυτήν την πολεμική τέχνη εξίσου καλά όπως οι άντρες

Οι πολεμικές τέχνες εφαρμόζονται ακριβώς το ίδιο είτε εξασκείτο από άντρες είτε από γυναίκες . Μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνεις απλά να παλεύεις η να προστατεύεις τον εαυτό σου αλλά αποκτάς αυτοπεποίθηση δοκιμάζοντας κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα αθλήματα , αποκτάς ένα ευλύγιστο σώμα χάνοντας το περιττό βάρος κάνοντας ασκήσει η οποία δεν είναι μονότονη ,δοκιμάζοντας τον εαυτό σου ξεπερνώντας τα όρια σου, ξεπερνώντας τους φόβους σου . Αποκτάς νέους φίλους και μαθαίνεις να συνεργάζεσαι μαζί τους κάνοντας κάτι το όποιο είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα τόσο χρήσιμο που μπορεί κάποια στιγμή να σώσει την ζωή σου η του συνανθρώπου σου .

Από την αρχαιότητα οι γυναίκες μελετούσαν πολεμικές τέχνες , ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για αυτές ένας τρόπος επιβίωσης , μέσα στο πέρασμα των χρονών οι γυναίκες ανέπτυξαν δίκες τους τεχνικές και στιλ πολεμικών τεχνών τόσο αξιοσέβαστα που υιοθετήθηκαν στην πορεία και από άντρες . Στην σημερινή εποχή συνεχίζει να είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε γυναίκα να μπορεί να προστατεύει το εαυτό της στην σκληρή και γεμάτη απειλές κοινωνία μας .

Εκπαιδευτείτε στης πολεμικές τέχνες με τον Μάστερ Σταυρό Καπώνη ο όποιος έχει εκπαιδευτή στον ναό Σαολίν στην Κίνα και στην Ταϊλανδή, έχει 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο τον πολεμικών τεχνών και παραδίδει μαθήματα στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας στην αίθουσα μαζικού αθλητισμού .

Πληροφορίες : 6945199104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου