Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σωτηριάδης: "Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ..."

 σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο λόγος για τον "χάλκινο" πρωταθλητή στο Παγκόσμιο της Μόσχας, Γιάννη Αρζουμανίδη και τον προπονητή του, Κώστα Σωτηριάδη.

Ο "πρωτομάστορας" των επιτυχιών μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΦΠ για τη μεγάλη διάκριση του αθλητή του, τις δυσκολίες που συνάντησαν οι δυο τους για να φτάσει ο Αρζουμανίδης στο τρίτο σκαλί του βάθρου και το όνειρο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.
- Ο Γιάννης Αρζουμανίδης έφτασε στην τρίτη θέση του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
"Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πλέον έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ένας πολύ ικανός αθλητής που αγωνίζεται πάντα για τη νίκη και ποτέ, μα ποτέ, δεν "πέφτει" αμαχητί".
- Συναντήσατε δυσκολίες στη διαδρομή για το χάλκινο μετάλλιο;

"Πάρα πολλές. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εισροή χρημάτων στα ταμεία της Ομοσπονδίας από τον περασμένο Μάρτιο, μας υποχρέωσε να μην πάμε για προετοιμασία εκεί που θέλαμε. Τελικά πήγαμε στον Άγιο Κοσμά και στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής με έξοδα δικά μας, όπως κάναμε και στην Πολωνία άλλωστε.
Για να βρεθεί ο Γιάννης στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, χρειαστήκαμε τη βοήθεια ορισμένων παιδιών όπως ο Στάθης ο Τοπαλίδης, ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης Σταματής, τα οποία ήρθαν αφιλοκερδώς για να προπονείται ο Γιάννης. Έρχονταν δηλαδή για να... φάνε ξύλο".

- Σας βοήθησε το ταξίδι στην Πολωνία;

"Όλα τα ταξίδια που κάνουμε μας βοηθούν γιατί παλεύοντας με τόσους αθλητές, "διαβάζουμε" τον τρόπο παιχνιδιού του καθένα και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη επιτυχία στις επίσημες διοργανώσεις. Σκεφτείτε ότι είχαμε πάει τον Φλεβάρη για 20 μέρες στις ΗΠΑ και ο Γιάννης αντιμετώπισε έναν αθλητή από τον οποίο έχασε και μάλιστα δύο φορές. Παρόλα αυτά εμείς τον "διαβάσαμε", μάθαμε δύο κόλπα του και όταν ήρθε η ώρα για να αναμετρηθούν στο Παγκόσμιο, ο Γιάννης κέρδισε χάρη στην προετοιμασία που είχαμε κάνει.

Πήγαμε στην Πολωνία με δικά μας έξοδα για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιάννης. Αν δεν πηγαίναμε στην Πολωνία η Ελλάδα θα κατακτούσε αυτό το μετάλλιο; Εγώ δεν το νομίζω πάντως!

Πλέον, κοιτάμε μπροστά, πιστεύω ότι τα πράγματα θα στρώσουν και θα αρχίσει η εισροή χρημάτων".

- Ποιος είναι ο στόχος σας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

"Πρώτα απ' όλα θέλουμε να προκριθούμε και από κει και πέρα να διακριθούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου