Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Κοντά στη νίκη του Κ-1 Max ο Μιχάλης ΖαμπιδηςΜεγάλες εμφανίσεις για μία ακόμα φορά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη στην Ιαπωνία, για την τελική φάση του Κ-1 ΜΑΧ, κατακτώντας την 3η θέση, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής!

Ο Iron Mike ξεκίνησε δυναμικά τον πρώτο του αγώνα για τη φάση των 8, απέναντι στον Ιάπωνα Nagashima, καταφέρνοντας καίρια χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά του αντιπάλου του, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη! Στο 2ο γύρο ο Ιάπωνας αθλητής προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και ο Ζαμπίδης είχε σωστές αμυντικές αντιδράσεις και δυνατά χτυπήματα σε ξαφνικές αντεπιθέσεις! Με την έναρξη του 3ου γύρου ο Iron Mike με ένα πολύ δυνατό χτύπημα έριξε κάτω τον αντίπαλό του με knock down στα 20’’. Με την επανέναρξη
του αγώνα, ο Έλληνας αθλητής συνέχισε να χτυπάει δυνατά τον αντίπαλό του που με δυσκολία μπορούσε να σταθεί όρθιος, αναγκάζοντας το διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στα 53’’, ανακυρήσσοντας νικητή με ΚΟ το Μιχάλη Ζαμπίδη!

Στα ημιτελικά, αντίπαλος του Ζαμπίδη βρέθηκε ο κάτοχος του τίτλου Giorgio Petrosyan. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο γύρο, με ελαφρύ προβάδισμα του ΙταλοΑρμένιου, ο Iron Mike ξεκίνησε εντυπωσιακή αντεπίθεση με συνεχόμενα χτυπήματα που ταρακούνησαν για τα καλά τον Petrosyan. Ένα από αυτά τα χτυπήματα, στο κεφάλι, τον έριξε ξεκάθαρα ζαλισμένο στο ρίνγκ, όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το knock down το οποίο ίσως και να άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα! Στον τρίτο γύρο, η επίθεση του Ζαμπίδη συνεχίστηκε με την ίδια ένταση, αναγκάζοντας το διαιτητή να κάνει παρατήρηση στον Petrosyan για «κρατήματα» στο Ζαμπίδη που σκοπό είχαν να ανακόψουν το ρυθμό! 


Η λήξη του αγώνα έδινε την αίσθηση σε όλους τους παρευρισκόμενους πως θα δινόταν extra round απο τον οποίο και θα έβγαινε ο νικητής, που θα προκρινόταν στο μεγάλο τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι ο μόνος αντίπαλος που κατάφερε να φέρει τον Petrosyan σε τόσο δύσκολη θέση κάνοντάς τον να παίζει μόνο σε αμυντική θέση. Τελικά οι κριτές έδωσαν τη νίκη υπέρ του Petrosyan στα σημεία, αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενο. Για την ιστορία, ο Giorgio Petrosyan αντιμετώπισε στον τελικό τον Ιάπωνα Sato, καταφέρνοντας να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή του Κ-1.

Με τη λήξη των αγώνων, ο Έλληνας Πρωταθλητής δήλωσε: «Για τον πρώτο αγώνα, πιστεύω πως ο Nagashima στάθηκε αξιοπρεπώς, έδειξε μαχητικότητα και κέρδισε το σεβασμό μου. Σχετικά με τα ημιτελικά, έπαιξα πολύ καλά, δεν ένιωσα ότι τα χτυπήματα του Giorgio μου κάνουνε ζημιά. Επρεπε να μετρήσει το knock down το οποίο και θα άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα. Όπως είπαν και πολλοί ειδικοί, θα μπορούσε να δωθεί & extra round εάν όχι η νίκη. Ημιτελικός του Κ-1 ήταν, δεν υπήρχαν πολλά καθαρά σημεία από κανέναν από τους δύο, μιας και τα περισσότερα σημεία ήταν πάνω σε άμυνες. Από κει και πέρα...συνεχίζουμε!»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης μαζί με το team του, που αποτελείται από τους Μπάμπη Παπαδόπουλο (βοηθός προπονητή του Γ. Μάλλιου), το γυμναστή Αλέξανδρο Παπαδιονυσίου, το γιατρό Βαγγέλη Στάμου, τη manager του Τόνια Φουσέκη και τον υποστηρικτή και φίλο Σωτήρη Τσαφούλια, επιστρέφουν στην Αθήνα την Πέμπτη, με το τρόπαιο της 3ης θέσης στις αποσκευές τους.

Αυτή τη στιγμή σε παγκόσμια ψηφοφορία που διεξάγει η διοργάνωση του Κ-1 μέσω του επίσημου site της, ο πρωταθλητής μας προηγείται στην ερώτηση του «ποιος είναι ο MVP» της διοργάνωσης με 44% έναντι 22% του δεύτερου Petrosyan, ενώ ο μεταξύ τους αγώνας έχει ψηφιστεί από το 51% του κοινού ως ο καλύτερος της βραδυάς!
Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο http://www.k-1.co.jp/en/poll/vote.php?vote_id=113

Links για video των αγώνων:

http://www.youtube.com/watch?v=RP7p0wnjANc vs Nagashima
http://www.youtube.com/watch?v=5tDtp3MV3-U vs Petrosyan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου