Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τουρνουά διεθνούς απήχησης στην Ελλάδα

613 Τουρνουά παγκοσμίου κύρους και απήχησης θα διοργανώνεται ανελλιπώς στην Ελλάδα από το 2011 (ή το αργότερο από το 2012) με συνεργασία της ΕΟ Τζούντο και της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος (IJF). O πρόεδρος της IJF, Μάριους Βίζερ, σε συνάντηση που είχε στη Σόφια με τον πρόεδρο της ΕΟΤ, Αναστάσιο Φυσικόπουλο, συζήτησαν το ενδεχόμενο φιλοξενίας από τη χώρα μας μιας μεγάλης διοργάνωσης, η οποία μάλιστα αναμένεται να «κλειδώσει» μέσα στο Δεκέμβριο οπότε θα υπάρξει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή. Ήδη, από πλευράς ΕΟΤ έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιξαριστεί γα τον επόμενο μήνα το συγκεκριμένο ραντεβού στο οποίο το «παρών» θα δώσει και ο «ισχυρός» άνδρας της διεθνούς ομοσπονδίας που θα παρουσιάσει το πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές δεδομένης και της οικονομικής ύφεσης που υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό.

«Η IJF αναγνωρίζει τη δουλειά μας και είναι έτοιμη να μας εμπιστευτεί ένα τουρνουά παγκοσμίου κύρους. Είναι μεγάλη τιμή για την ΕΟΤ αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, η διεξαγωγή στη χώρα μας ενός τουρνουά τεράστιας απήχησης με τη βοήθεια της IJF», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Αναστάσιος Φυσικόπουλος, ο οποίος έγινε αποδέκτης θετικότατων σχολίων από τον Μάριους Βίζερ με αφορμή τις επιτυχίες του ελληνικού τζούντο σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο 2010.

«Ο κ. Βίζερ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και εξήρε το έργο που γίνεται. Θέλοντας μάλιστα να δηλώσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στην ΕΟΤ, αποφάσισε να βοηθήσει την ομοσπονδία στην κάλυψη των εξόδων της σε παγκόσμια προπονητικά καμπ και τουρνουά. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή της ΕΟΤ, όσον αφορά στα οικονομικά, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού, η προσφορά της IJF και προσωπικά του προέδρου της, κ. Βίζερ, αποτελεί σανίδα σωτηρίας για το ελληνικό τζούντο και την εικόνα που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Αποδεικνύει ότι σέβεται το έργο της νυν διοίκησης και την εξαίρετη δουλειά που γίνεται στις τάξεις του ελληνικού τζούντο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου