Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός διακρίσεων 2010 για τη Μακεδονική Δύναμη


Άλλη μια χρονιά πέρασε επιτυχώς για την Μακεδονική Δύναμη, τον σύλλογο της πόλης της Κοζάνης, ο οποίος διαγράφει μια λαμπρή και αξιόλογη μακροχρόνια πορεία στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Tae-Kwon-Do. Και το 2010 μαρτυρά το μέγεθος του βεληνεκούς του συλλόγου, όχι μόνο από τις πολλές συμμετοχές και διακρίσεις που κατέκτησε και φέτος σε πρωταθλήματα και τουρνουά εντός και εκτός της χώρας μας αλλά και από το γεγονός ότι προσπαθεί να προσφέρει στους αθλητές του τα καλύτερα δυνατά εφόδια, ολοκληρωμένη προετοιμασία και αξέχαστες εμπειρίες.










Έχει αποδείξει ότι δεν επαναπαύεται και δεν συμβιβάζεται με τις απλές και κλασικές μεθόδους προπόνησης. Γι’ αυτό άλλωστε και επισκέπτεται ή καλεί άλλους συλλόγους για προπόνηση, πηγαίνει τα καλοκαίρια στην Κορέα για προετοιμασία ή καλεί Κορεάτες προπονητές, κορυφαίους στο είδος τους, για να διδάξουν τους αθλητές του. Στέλνει τους αθλητές σε άλλες χώρες, Ευρωπαϊκές και μη, όπως τελευταία ο Μεχτερίδης Στέλιος και ο Τζέλλος Νικόλαος που φιλοξενήθηκαν στην Ισπανία και πιο πριν με την εθνική ομάδα της χώρας μας στο Ιράν.
Όλα αυτά αποτελούν εμπειρίες ζωής για τα παιδιά – αθλητές και αποδεδειγμένα τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους, με υψηλή αυτοεκτίμηση, στόχους, με δίψα για ζωή, ενεργητικούς και όχι νωχελικούς, αγωνιστές και εφοδιασμένους με έναν προσωπικό θησαυρό για τον καθένα που αν τον αξιοποιήσουν κατάλληλα θα απολαύουν όλες τις γλύκες και τις χαρές του.
Έρχεται λοιπόν η στιγμή να υποδεχτεί το 2011 η Μακεδονική Δύναμη με επιτυχίες, ευχόμαστε, που θα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και να αφήσει το 2010 στη διάρκεια του οποίου κατέκτησε :

15 Πανελλήνια μετάλλια 6 Χρυσά, 5 Αργυρά, 4 Χάλκινα, στις κατηγορίες Ανδρών-Εφήβων-Παίδων.

Από το Πανελλήνιο κύπελλο απέσπασε 11 μετάλλια, 9 Χρυσά   και 2 Αργυρά.

Αναδείχθηκε 1ος Κυπελλούχος σύλλογος στο Ά και στο ΄Β  κύπελλο.

Στη Γενική Κατάταξη των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων είχε την δεύτερη θέση.

Πέντε αθλητές  του συλλόγου μας αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής ομάδας της χώρας μας για το 2010 και ένας ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας μας.

Στη Ρωσία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο αθλητής μας Τζέλλος Νικόλαος κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών στα -80 κιλά. Με τιμή αναφέρουμε ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη για το 2009, από την ETU, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Tae-kwon-do, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά σε Έλληνα αθλητή.

Τον Μάρτιο του 2010 στο Μεξικό, ο Τζέλλος Κλεάνθης στέφτηκε Αργυρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στην κατηγορία των εφήβων.

Αξιοσημείωτη είναι η 7η θέση που κατέκτησε ο αθλητής μας Χασιώτης Θεόδωρος στην Ολυμπιακή Πρόκριση Νέων.

Από τα διεθνή τουρνουά που συμμετείχε ο σύλλογος απέσπασε 4 Χρυσά μετάλλια και 1 Αργυρό.

Σ’ αυτό το σημείο θα κάνουμε μια αναφορά στις σημαντικότερες επιτυχίες του συλλόγου των τελευταίων ετών καθώς η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης είναι ο μόνος σύλλογος που από το 2005 έως σήμερα έχει συνεχείς διεθνείς διακρίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας μας :

?     Tο έτος 2005, η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης είχε        
3 Πανευρωπαϊκές διακρίσεις
α) Χάλκινο μετάλλιο εφήβων – Διάφας Αργύριος,
β) 5η Πανευρωπαϊκή θέση στο Αζερμπαϊτζάν – Δεμερτζίδου  
Δήμητρα,
γ) 5η Πανευρωπαϊκή θέση στο Αζερμπαϊτζάν – Κατσάρα Ελένη.

?     To 2006, ο σύλλογος είχε 2 Παγκόσμιες διακρίσεις :
α) Χάλκινο μετάλλιο εφήβων – Τζέλλος Νικόλαος
β) 5η Παγκόσμια θέση στο Βιετνάμ – Παυλός Θωμάς

?     Πρώτη θέση και Χρυσό Πανευρωπαϊκό μετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων το 2007 στο Αζερμπαϊτζάν με τον Τζέλλο Νικόλαο. Χρυσό μετάλλιο με το αθλητή μας Πράσσο Ευάγγελο στο πρωτάθλημα Νοτιανατολικής Ευρώπης και ένα Χάλκινο με τον Θεοδωρίδη Ηλία στο ίδιο πρωτάθλημα.

?     Το 2008 ο Πατιάς Παρμενίων κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο στην Τουρκία και η αθλήτρια Παπά Ελένη την δεύτερη θέση με το Αργυρό Βαλκανικό μετάλλιο στη Ρουμανία.

?     Το Χάλκινο Πανευρωπαϊκό μετάλλιο στους έφηβους κατέκτησε το 2009 ο αθλητής μας Χασιώτης Θεόδωρος ενώ ο Τζέλλος Νίκος την ίδια χρονιά το Αργυρό μετάλλιο στο Μεσογειακό κύπελλο.

?     Το 2010 τα αδέλφια Τζέλλος Νίκος και Κλεάνθης κατέκτησαν  Αργυρό μετάλλιο, στο Πανευρωπαϊκό ανδρών στη Ρωσία και στο Παγκόσμιο εφήβων στο Μεξικό αντίστοιχα. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές του για την παρουσία τους κατά το 2010 καθώς και τις οικογένειες τους για την συμπαράσταση που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους προπονητές και τους συνεργάτες που βοηθούν στην ομαλή και άρτια προπόνηση των παιδιών όλη τη χρονιά.Τέλος το Δ.Σ. του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo καθώς και στους Ομοσπονδιακούς προπονητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου