Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της ΕΟΜΑ

Θέμα: Αλλαγή πολιτικής της ΕΟΜΑ

Αλλάζει η πολιτική της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων όσον αφορά την ένταξη νέων συλλόγων στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα έπειτα από μια μεγάλη πορεία, την παρακολούθηση του πριν του τώρα αλλά κυρίως βλέποντας στο αύριο έπειτα και από την ένταξη πολλών συλλόγων καθώς και αθλημάτων, το επιτελείο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να σταματήσει τη μεγάλη εισροή συλλόγων και να οργανωθεί στη βάση λιγότερων και ιδικά αυτών που επιζητούν την ποιοτική οργάνωση και ανάπτυξη του αθλήματος.

Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνουμε και αυτούς που φοβούμενοι τον ανταγωνισμό και ότι θα μείνουν μόνοι εκβιάζουν τους συλλόγους να παραμείνουν κοντά τους. Τους χαρίζουμε λοιπόν, ενόψει και των εορτών, όλους όσους φοβούνται ή εξυπηρετούνται.
Έχοντας τη σφραγίδα του κράτους και απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν, συμπεριφέρονται ως αυτοκράτορες του αθλήματος και ενώ γνωρίζουν ότι πολύ πιθανόν σύντομα να βρουν κλειστή την πόρτα της ΓΓΑ.


Εμείς έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε μόνο όσοι συμφωνούμε με τις αρχές και αξίες της ομοσπονδίας διότι δεν είμαστε οι επαγγελματίες παράγοντες, διότι δεν ζούμε από τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας και διότι δεν επιζητούμε τον πλουτισμό μέσω της ομοσπονδίας.

Το 2011 θα μπουν αποτρεπτικοί παράγοντες καθώς και αυστηρά κριτήρια για την είσοδο των νέων συλλόγων. Για παράδειγμα, οι σύλλογοι που θα εντάσσονται από το 2011 και έπειτα θα καταβάλουν 200 ευρώ για την εγγραφή τους στην ομοσπονδία και 100 ευρώ για τη συνδρομή του έτους. Αυτό ισχύει και για τους συλλόγους που αγωνίστηκαν με την ΕΟΜΑ αλλά δεν έκαναν την εγγραφή τους μέσα στο 2010.
Σε καμία περίπτωση δεν θα εξετάσουμε το γεγονός εάν κάποιος σύλλογος συμμετέχει και σε άλλη ομοσπονδία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι εκπρόσωποι των συλλόγων όπου κατά κύριο λόγο είναι οι προπονητές να διαθέτουν ένα ανεκτό επίπεδο επικοινωνίας, αξιοπρέπειας και γνώσεων.

Προτιμούμε μια υγιή και καλή σχέση με τους προπονητές.
Δε θα καταντήσουμε την ομοσπονδία  εμπορικό κατάστημα με εκπτώσεις και ευκαιρίες.
Θέλουμε  όσους δε φοβούνται να πάνε μπροστά.

Άλλωστε η ΕΟΜΑ ξεκίνησε και  είναι η εναλλακτική λύση. Η λύση που όλοι περιμέναμε σε όλα τα χρόνια της ύπαρξης του αθλήματος.
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή επειδή δεν ανεχθήκαμε να μας χρησιμοποιούν όποτε μας χρειάζονται και να μας κοιτάζουν μόνο μέσα στο πορτοφόλι, ούτε να μας φέρονται ως υποδεέστερους

Θέλουμε τους Έλληνες προπονητές αλλά και γενικά τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα υπερήφανους. Όχι συγκαταβατικούς και προσκυνημένους.

Η δουλική συμπεριφορά δεν μας ταιριάζει.
Πρέπει να το θυμηθούμε αυτό. Να θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες.

Οι προπονητές μας θέλουμε να καταστούν οι καλοί πρεσβευτές των μαχητικών αθλημάτων στην χώρα μας, και μέσα από συνεχείς ενημερώσεις και σεμινάρια να αυξήσουν τις γνώσεις αλλά και τις μεθόδους οργάνωσης των συλλόγων και επικοινωνίας στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωση και ευημερία των συλλόγων τους.


Με εκτίμηση

Για την Ομοσπονδία

Γεώργιος Σαριαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου