Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εκβιασμοί τέλος Μέρος Α'



Μια από τις καλύτερες ευχές που θα μπορούσαμε να δώσουμε για το 2011 είναι να φύγει ο φόβος.
Ο φόβος για το κάθετί.  Θέματα οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, εθνικά κινούνται με βασικό άξονα την πειθώ η οποία προέρχεται από τον φόβο. Τον φόβο που προκαλούν αυτοί που θέλουν να πετύχουν σκοπούς ασύμβατους και ανεπιθύμητους από αυτούς που θα αναγκαστούν να δεχθούν τις ‘’προτεινόμενες λύσεις’’
Ποιους όμως φοβίζουν; Φοβούνται όλοι;  Και αν όχι γιατί δεν φοβούνται όλοι; Ή όσοι φοβούνται γιατί δεν φοβούνται ταυτόχρονα;  Ποιοι είναι αυτοί που φοβούνται, ποιοι αυτοί που δεν φοβούνται και γιατί; 
Οι επιτήδειοι Φοβίζουν πρώτα αυτούς που έχουν το φόβο μέσα τους. Αυτούς που νοιώθουν ασφάλεια σε καθεστώς φόβου επειδή η ανελευθερία είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο της λογικής τους. Θέλουν την αυταρχική επιβολή των πραγμάτων για να δικαιολογούν τη στάση τους από τη μια και να γκρινιάζουν από την άλλη για την κατάσταση που υπάρχει όταν δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους στο έπακρο.

‘’Ο κατά φύση δούλος είναι πάντα δούλος’’ ‘’Φίλων’’  Αλεξανδρεύς’’

Γιατί δεν φοβούνται όλοι; Γιατί υπάρχει σε κάποιους το αίσθημα της αντίστασης σε ότι δεν συμφωνούν, το αίσθημα της αξιοπρέπειας που σε κάποιους είναι πιο ισχυρό από το συμφέρων ή γιατί στην κλίμακα των συμφερόντων η υπερηφάνεια, η τιμή, η αξιοπρέπεια, έχουν μεγαλύτερη θέση από άλλου είδους συμφέροντα. Αλλά και γιατί δεν φοβούνται όλοι ταυτόχρονα;
Γιατί κάποιοι πείθονται αμέσως επειδή βολεύονται ενώ σε κάποιους χρειάζεται χρόνος να ‘’καταλάβουν’’ τι τους ζητάνε να κάνουν ή να ‘’καταλάβουν’’ ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Αυτοί που προσπαθούν να πετύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιώντας την ισχύ της εξουσίας  στην αρχή ξεκινούν με ‘’λογικά’’ επιχειρήματα, σταδιακά εμφανίζουν τους κινδύνους που έχει η απειθαρχία και έπειτα καταλήγουν στον εκβιασμό και όταν αυτός δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρησιμοποιούν τον εκβιασμό με κίνητρα.
Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας διότι ‘’αυτοί’’ λειτουργούν σε καθεστώς που πρέπει να φαίνεται δημοκρατικό, διότι δεν μπορούν να βάλουν φανερά  το πιστόλι στον κρόταφο του άλλου.
Και,  έτσι λειτουργούν όλοι όσοι έχουν ανίερους σκοπούς διότι αυτή είναι η λογική και η ψυχοσύνθεσή τους. Γκριζόμαυρη η ενέργεια, η αύρα που τους περιβάλλει. Εύκολο να διαγνωστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου