Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πολύς Κόσμος και δυνατό θέαμα στην διοργάνωση προς τιμή των ηρώων της 1ης Απριλίου 1955



Ξεπέρασε και τις καλύτερες προβλέψεις η επιτυχία που είχε η διοργάνωση που έγινε στο ασφυκτικά γεμάτο από θεατές, Pavillion Hall Λευκωσίας την Παρασκευή 1 Απριλίου το βράδυ ημέρα Εθνικής Επετείου για την επανάσταση και την ελευθερία της Κύπρου από τον Αγγλικό ζυγό.
Η διοργάνωση την οποία επιμελήθηκε ο Χρίστος Χριστοδούλου πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Κικμποξιγκ  με τη βοήθεια και αγαστή συνεργασία του προέδρου της Ελληνικης Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάων Γεώργιου Σαριαννίδη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς.



Πάνω από 2500 ήταν οι θεατές πολλοί από τους οποίους πολλοί  έμειναν όρθιοι αφού οι θέσεις που προβλέπονταν ήταν καλυμμένες και μάλιστα αρκετή ώρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης.
Από οργανωτικής πλευράς όλα κύλησαν ομαλά με απόλυτη τάξη αλλά και οι αθλητές μέσα από την παρουσία τους έδωσαν το αναμενόμενο θέαμα.
Σημαντική ήταν και η παρουσία των Ελλαδιτών αθλητών  από τη Θεσσαλονίκη. Έδωσαν δυνατό παρόν και έδειξαν υψηλό αγωνιστικό και ηθικό επίπεδο.
Ο  πλέον σημαντικός αγώνας με όρους Κ-1  μεταξύ αυτών ήταν αυτός του Αχιλλέα Λεοντίδη ο οποίος κατάφερε να φορέσει τον παγκόσμιο ερασιτεχνικό τίτλο της κατηγορίας των 67 κιλών της WKN νικώντας με Νοκ Άουτ τον αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο. Ήταν ένας αγώνας που ξεκαθάρισε μετά το μισό του πρώτου γύρου  με τον Λεοντίδη να δείχνει ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει από το να φορέσει στη μέση του τον
τίτλο ο οποίος αποτελεί τον προθάλαμο για τις λίστες των επαγγελματιών της WKN.  Θα πρέπει τώρα να δώσει μια σειρά νικηφόρων  αγώνων προκειμένου να φτάσει να διεκδικήσει τον Ευρωπαϊκό τίτλο της Ομοσπονδίας.
Πολύ καλός ήταν και ο αγώνας πυγμαχίας του Σπύρου Ιωαννίδη ο οποίος κατέληξε σε ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Βούλγαρος αντίπαλός του ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στην  ερασιτεχνική πυγμαχία με πολλούς αγώνες στο ενεργητικό του και στην επαγγελματική πυγμαχία.
Οι δυό τους είχαν ξανασυναντηθεί πριν δέκα χρόνια στη Γερμανία όπου ο Ιωαννίδης έχασε τον αγώνα στα σημεία. ‘’Μετά την  ισοπαλία  θα έρθει και νίκη’’ δήλωσε ο Έλληνας αθλητής.
Ο τρίτος αγώνας και το ‘’ξεκαθάρισμα’’ το πιθανότερο είναι να γίνει και μάλιστα σύντομα στη Θεσσαλονίκη.
Ο αγώνας του Μονοκάνδυλου επίσης πυγμαχικός ήταν από τους καλύτερους της βραδιάς με τον Ιωνά Χριστοδούλου να διατηρεί το προβάδισμα στα σημεία σε όλους τους γύρους δίνοντάς του έτσι την τελική νίκη.
Και ο τέταρτος αθλητής από τη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Κωτσιατζής  εκπροσώπησε επάξια την Θεσσαλονίκη. Έδωσε αγώνα ΜΜΑ με κανόνες ερασιτεχνών και ο αγώνας  έγινε για τον Ερασιτεχνικό Ευρωπαϊκό τίτλο των Βαρέων Βαρών ΜΜΑ της WKN. Αντίπαλός του ο Παναγιώτης Διάκος ο οποίος και τελικά στέφθηκε νικητής και κάτοχος του τίτλου. Ο αγώνας ήταν σχετικά ισοδύναμος με το Διάκο να υπερτερεί στα κτυπήματα ενώ τον Κωτσιαντζή στο παλαιστικό μέρος. Ο αγώνας σίγουρα θα ξαναγίνει αφού ο Κωτσιατζής δήλωσε ότι αμέσως μόλις φθάσει Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει προετοιμασία να διορθώσει τα λάθη του και να πάρει τη ‘’ρεβάνς’’. Και αυτός ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Ελλάδα πιθανότατα στην Αθήνα σε διοργάνωση που θα γίνει το Φθινόπωρο.
Ο Παναγιώτης Διάκος είναι αθλητής με πλούσια  εμπειρία και περίσσιο θάρρος  ένας αξιόλογος μαχητής και προπονητής ταυτόχρονα με διακεκριμένους αθλητές.
Στους καλύτερους αγώνες τα βραδιάς κατατάσσεται και ο Αγώνας τους Αρτούρου Ακοπιάν Αρμένικης καταγωγής ο οποίος ζει και γυμνάζεται στην Πάφο με τον Χρήστο Νικολάου.
Ο αγώνας ήταν για τον Ευρωπαϊκό ερασιτεχνικό τίτλο με όρους Thai Boxing στα 72 κιλά. Νικητής και πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Ακοπιάν έπειτα από αναγκαστική διακοπή του αντιπάλου στον τρίτο γύρο από τραυματισμό στο αριστερό πόδι το οποίο δέχθηκε επανειλημμένα και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τα πολύ ισχυρά λακτίσματα του Ακοπιάν. Ο αθλητής του Νικολάου κατατάσσεται ανάμεσα στα ανερχόμενα ταλέντα του χώρου γ’ αυτό και του δόθηκε η ευκαιρία να ανέβει στην κλίμακα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Και τον Ακοπιάν θα τον δούμε στην Ελλάδα να αγωνίζεται και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Χρήστο Νικολάου ο οποίος είχε και την τιμητική του αφού όχι απλά ήταν ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς αλλά και ο αγώνας για τον Παγκόσμιο Τίτλο της κατηγορίας των 80 κιλών με όρους Thai Boxing.
Ο Νικολάου έπειτα από έναν δυνατό αγώνα και αμφίρροπο στους πρώτους δύο γύρους κατάφερε να αναγκάσει τον αντίπαλό του σε εγκατάλειψη αφού από τα κτυπήματα στα πόδια δεν μπορούσε να σταθεί με ευκολία όρθιος. Έτσι όταν το καμπανάκι κτύπησε για την έναρξη του τέταρτου γύρου ο αντίπαλος του Νικολάου σταμάτησε στα πρώτα βήματα δηλώνοντας εγκατάλειψη.
Ο Κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου ευχαρίστησε στο τέλος  όλο τον κόσμο που τον στηρίζει καθώς και τους διοργανωτές που τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία.
Η επόμενη μεγάλη και ίσως μεγαλύτερη διοργάνωση στην Κύπρο θα γίνει στις αρχές του Ιουνίου στη Λεμεσό. Και εκεί θα έχουμε Ελληνική παρουσία και εκτός από τον Λεοντίδη και τον Ιωαννίδη τους οποίους θεωρούν απαραίτητο πλέον στην Κύπρο να συμμετάσχουν θα αγωνιστεί και η Μαρία Πανταζή όπως και ο Κώστας Ασονίτης.
Ο Ασονίτης είναι ο αθλητής που θα έρθει στην Κύπρο για δύο λόγους. Πέραν του ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας στην κατηγορία των 73 έως και 75 κιλών θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας σε επίπεδο μετά τον Ζαμπίδη, είναι ο Έλληνας που τίμησε την πατρίδα του όταν το 2007 ομάδα πολιτών από τη Ελλάδα συγκροτήθηκε για να αγωνιστεί στα κατεχόμενα σε μια προπαγανδιστική υπέρ των Τούρκων διοργάνωση με θέμα ‘’Τουρκία vs Ελλάδα’’.
Τότε ο Ασονίτης είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει στην ‘’εκστρατεία’’ υπέρ των Τούρκων μη γνωρίζοντας όμως που πήγαινε θεωρώντας ότι θα ‘’παίξει’’ στην Κύπρο. Απέσυρε  την συμμετοχή του όταν τέθηκε το θέμα από τον Γ. Σαριαννίδη στον προπονητή του Τάτση Τσιριγκάκη ο οποίος χωρίς δεύτερη συζήτηση  (παρά το γεγονός λόγω απουσίας πολλών ετών στο εξωτερικό, δε γνώριζε την υφιστάμενη πραγματικότητα) απέσυρε τον αθλητή του από την καθ’ όλα προδοτική εκείνη πράξη των ασεβών ελλαδιτών.
Στη διοργάνωση η οποία χωρίσθηκε σε δύο μέρη έγιναν και αρκετές βραβεύσεις ανάμεσα στις οποίες και αυτή προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΟΜΑ Γεώργιου Σαριαννίδη ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κάνει εκτεταμένη αναφορά στην ιδιαιτερότητα της ημέρας η οποία αποτελεί εθνική επέτειο αφιερωμένη στην εξέγερση των Κυπρίων αγωνιστών την 1η Απριλίου του 1955 εναντίων των Άγγλων λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η τιμή ανήκει σε εκείνους που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία της πατρίδος και τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με τους δικούς τους αγώνες ( σε επόμενο άρθρο θα μπορείτε να διαβάσετε όλη την ομιλία).
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα:

A/AΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑΧΩΡΑ - ΠΟΛΗΚΙΛΑΣΤΥΛΓΥΡΟΙΣΥΛΛΟΓΟΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
        
  Α' ΜΕΡΟΣ     
1ΚΩΣΤΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΠΑΦΟΣ70ΤΗΑΙ3Χ2'ΠΑΦΟΣ MUAI THAI GYMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
 OLARIOU PETROΡΟΥΜΑΝΙΑ   ΣΙΜΟΣ GYM 
        
2ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΚΥΠΡΟΣΛΕΥΚΩΣΙΑ62Κ-13χ2'ΣΟΛΩΝΑΣ TEAM 
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΛΑΡΝΑΚΑ   CYPRUS TOP TEAMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
        
3ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΣΜΕΝΕΟΥ60ΤΗΑΙ3χ2'ΣΙΜΟΣ GYM 
 ΑΛΕΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΛΕΥΚΩΣΙΑ   ΑΛΕΞΗ GYMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
        
4ΧΑΡΠΑΣ ΣΩΦΡΩΝΗΣΜΕΝΕΟΥ74ΤΗΑΙ3Χ2'ΣΙΜΟΣ GYM 
 DIMITROV BOYANΠΑΦΟΣ   ΠΑΦΟΣ MUAI THAI GYMΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ  2ο ΓΥΡΟ
        
5KONGOLO YOANNΕΛΒΕΤΙΑ84ΜΜΑ3Χ2' ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ
 ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΛΑΡΝΑΚΑ   CYPRUS TOP TEAM 
        
6PEKALA SEBASTIANΠΟΛΩΝΙΑΒ.ΒΑΡΗΠΥΓΜΑΧΙΑ4χ2'ΣΑΒΒΑΣ BOXING GYM 
 LADICKY ANDREYΣΛΟΒΑΚΙΑ   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ TEAMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
        
        
  ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ 10'     
  B' ΜΕΡΟΣ     
        
1ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΝΑΣΠΑΦΟΣ62ΠΥΓΜΑΧΙΑ4X2'ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ TEAMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
 ΜΟΝΟΚΑΝΔΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ΒΛΑΔΙΜΙΡ 
        
2ΧΑΤΖΗΣΤΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣΛΑΡΝΑΚΑΒ.ΒΑΡΗΜΜΑ3Χ3' - 1:30'CYPRUS TOP TEAMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
 BOTKA PAVELΤΣΕΧΙΑ     
        
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ WKN     
3ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ67Κ-15Χ2'ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΝΙΚΗ ΜΕ ΚΟ ΣΤΟ  2ο ΓΥΡΟ
 VASILEV PETKOΒΟΥΛΓΑΡΙΑ     
        
4ΤΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΣΜΕΝΕΟΥΒ.ΒΑΡΗΚ-13χ3'ΣΙΜΟΣ GYM 
 ROB ''ZORPAS'' STAYROΑΓΓΛΙΑ   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ TEAMΝΙΚΗ ΜΕ ΚΟ ΣΤΟ  2ο ΓΥΡΟ
        
  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ     
5ΔΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΛΑΡΝΑΚΑΒ.ΒΑΡΗΜΜΑ3χ3' - 1:30CYPRUS TOP TEAMΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
 ΚΩΤΣΙΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ESCAPE 
        
  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ     
6ΑΚΟΠΙΑΝ ΑΡΤΟΥΡΟΣΠΑΦΟΣ72ΤΗΑΙ4χ2'ΠΑΦΟΣ MUAI THAI GYMΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ
 TODOROF ZDRAVKOΒΟΥΛΓΑΡΙΑ     
        
7ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ70ΒΟΧ4Χ2'ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΙΣΣΟΠΑΛΙΑ
 STYLIANOV DIMITAR ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ   STYLIANOF TEAM 
        
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ WKN     
8ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣΠΑΦΟΣ80ΤΗΑΙ5χ3'ΠΑΦΟΣ MUAI THAI GYMΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ
 KOLEV YORDANΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου