Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο 5ο Dan ο Κοσμίδης



Εξετάστηκε και προηχθηκε στον βαθμό του 5 DAN της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε , ο Βολιώτης προπονητής της ΑΚΑΔΗΜΙΑ KYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ , Γιώργος Κοσμιδης Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛΟΚ. Οι εξετάσεις έγιναν το Σάββατο 9 Απριλίου , σε αίθουσα τού ολυμπιακού Σταδίου(Αθήνα) από την 7μελή Επιτροπή της ΕΛΟΚ , αποτελούμενη από τούς Εξεταστές , Τατσούο Οτάκε (Shotokan) 7 DAN, Πάσση Πέτρο (Goju Ryu) 6 DAN, Μπουλούμπαση Χρήστο (Wado Ryu) 7 DAN, Ζαρουχλιώτη Νικήτα (SHOTOKAN) 6 DAN, Καννέλη Ιωάννη (Wado Ryu) 6 DAN ,Κραβαρίτη Αρη (SHOTOKAN) 6 DAN και Βόβλα Γρηγόριο (Wado Ryu) 6 DAN.






Ο Γιώργος Κοσμίδης εξετάσθηκε στην ύλη τού KYOKUSHINKAI σε 4 ΚΑΤΑ , προχωρημένα και έκανε ανάλυση ,επεξήγηση (BUNKAI) , ενώ παρουσίασε Γραπτή Εργασία , την ιστορική προέλευση , ανάπτυξη αλλά και την σημασία των ΚΑΤΑ τού ΚΥΟΚUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ. Στην συνέχεια παρουσίασε αγωνιστικές τεχνικές άμυνας , επίθεσης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις πού αφορούσαν την διδασκαλία και τους  κανονισμούς διαιτησίας. Παρά την πρόταση τής παγκόσμιας Ομοσπονδίας να του απονεμηθεί ο βαθμός τιμητικά , ο βολιώτης δάσκαλος τού ΚΑΡΑΤΕ , προτίμησε να εξετασθεί , τιμώντας την εξεταστική επιτροπή της ΕΛΟΚ, δίνοντας το παράδειγμα στους νεώτερους εκπαιδευτές. Ο Γιώργος Κοσμίδης εκτός της Διοικητικής του Θέσης τού Α’Αντιπροέδρου είναι και μέλος τού Σώματος Εξεταστών , απονομής βαθμών DAN για την ύλη του KYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ.
Η ΕΛΟΚ , είναι η μόνη Oομοσπονδία Kαράτε , αναγνωρισμένη από την Γ,Γ  Αθλητισμού, ως μοναδικός φορέας που καλλιεργεί επίσημα το άθλημα στην Ελλάδα. Οι βαθμοί DAN και οι τίτλοι πού απονέμονται διά των θεσμικών της οργάνων αναγνωρίζονται από την πολιτεία και είναι βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή των εκπαιδευτών στις Σχολές προπονητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου