Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τα Οφέλη Από Την Προπόνηση Με Τα Δράμια


 
Η προπόνηση με τα δράμια είναι απο τις πιο  ωφέλιμες ασκήσεις που υπάρχουν για να αναπτύξει κανείς θεαματικά τις αθλητικές του ικανότητες, να κτίσει πραγματική δύναμη, αντοχή και να ανεβάσει τα επίπεδα του προπονητικού του όγκου. 
Αυτοί είναι και οι λόγοι που έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα και είναι βασικό μέρος προπόνησης τόσο των επαγγελματιών αθλητών, όσο και ανθρώπων που απλά θέλουν να γυμναστούν. 

Τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ η προπόνηση στα Δράμια (Kettlebells) γνώρισε πραγματική έκρηξη κι αυτό συνέβαλε έτσι ώστε αυτά να γίνουν γνωστά και ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και της γυμναστικής. Πολλοί επώνυμοι και μεγάλοι σταρ του Hollywood, όπως ο Σταλόνε, η Τζένιφερ Λοπεζ, Πενέλοπη Κρουζ, Τομ Κρουζ κ.α. έχουν βάλει τα δράμια στο πρόγραμμα προπόνησης τους. 
Μεγάλοι προπονητές έχουν αναδειχθεί στα μεγαλύτερα ονόματα ανάμεσα στους personal trainers στην Αμερική μέσω της τεχνογνωσίας των Kettlebells. 


Valery Fedorenko
Επίσης πάρα πολλοί επαγγελματίες αθλητές (Boxing, Thai Boxing Mixed Martial Arts) έχουν βάλει στην προπόνηση τους τα Δράμια με τα οποία έχουν δει θεαματική πρόοδο στις αθλητικές τους ικανότητες. Χαρακτηριστικό επίσης της αποτελεσματικότητας της προπόνησης με τα Δράμια είναι ότι μπαίνουν και στο ποδόσφαιρο καθώς Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν εντάξει επίσημα στα προπονητικό τους πρόγραμμα τα Kettlebells προσλαμβάνοντας ειδικούς προπονητές γι αυτό τον σκοπό. 
Τα Δράμια τα τελευταία 3-4 χρόνια αποτελούν την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μέθοδο άσκησης και φυσικά εργαλείο στον χώρο της άθλησης παγκοσμίως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου