Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Εκ μέρους του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, η Φανή Ψαθά και ο Βασίλειος Κολλάρος έλαβαν πρόσκληση για το πρόγραμμα "Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας" στο Παναθηναϊκό Στάδιο! Το πρόγραμμα ήταν Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

"Μέσα από τις Τέχνες (υποκριτική, χορός, ζωγραφική), aναβιώνουμε την iστορία των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ...Αθήνα 6 Απριλίου 1896!"


Η Φανή και ο Βασίλης φωτογραφήθηκαν και μοίρασαν αυτόγραφα στα παιδιά των σχολείων που παραβρέθηκαν και μάλιστα είναι και επίσημοι προσκεκλημένοι των εκπαιδευτηρίων "Γείτονα" για τις 8 Μαΐου όπου είναι οι εκδηλώσεις πολιτισμού - αθλητισμού των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων και από το Γυμνάσιο Αυλίδος όπου ήταν το μοναδικό σχολείο από την Εύβοια.

Ιδιαίτερη χαρά πήραν και οι αθλητές των Special Olympics της Ελλάδος που μίλησαν με τους πρωταθλητές μας και τους είπαν ότι είναι μαζί τους αφού θα είναι και εθελοντές κατά τη διάρκεια των αγώνων τους στην Αθήνα.

Εκφωνητές στην εκδήλωση ήταν ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιάννης Ζουγανέλλης που είναι πάντα κοντά στα παιδιά!

Πολλοί άλλοι ολυμπιονίκες βρέθηκαν εκεί και η Φανή δεν έχασε την ευκαιρία να τα πει με τον παλιό γνώριμο από την ενόργανη γυμναστική Δημοσθένη Ταμπάκο.

Την Ιστορία των 1ων Αγώνων αφηγήθηκε σε κοινό, μαθητές, αθλητές και Ολυμπιονίκες η "Εστιάδα" της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας κα Νεφέλη Μαϊστράλη και η χορογράφος της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας κα Άρτεμις Ιγνατίου, αναβίωσε μέσα από χορογραφία-σκηνοθεσία την Ιστορία των 1ων Αγώνων.

Συγκινητικές οι στιγμές της αναπαράστασης όπου έμπαινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Σπύρος Λούις!

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Κείμενα: Βασίλης Καϊμακάμης, Ιλεάνα Κλοκώνη
Μουσική - Σύνθεση: Φιλιππος Τσαλαχούρης
Κουστούμια: Αλέξανδρος Κομπογιωργας
Βοηθός χορογράφου: Αλεξάνδρα Νικολοπούλου
Χορευτές: Βερβενιώτη Αφροδίτη, Γαροφάλλου Αιμών, Γιαννουλάδης Σταύρος, Γρίμμα Άννα, Εμπέογλου Κλήμης, Θανασούλα Ολύβια, Κισσανδράκης Γιώργος, Παγιατάκη Κατερίνα, Κώτσου Αναστασία, Παπανικολάου Τόμμυ, Σιγάλου Ευγενία, Στρετηγαρέας Σταύρος, Ηλιάδη Βάσια

Το Σπύρο Λούη υποδύθηκε ο ηθοποιός, Κώτσος Μενέλαος

Οι μαθητές και οι αθλητές έφεραν μαζί τους, σε ανακυκλώσιμο υλικό, το Ολυμπιακό τους μήνυμα και το πρόβαλαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φεύγοντας αφιέρωσαν το μήνυμά τους στην Ακαδημία.

Η εκδήλωση έληξε με τον γύρο του Σταδίου από μαθητές μαζί με Ολυμπιονίκες και ζωγραφική αυτών με θέμα: "1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου