Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλίας Ηλιάδης

Ηλίας Ηλιάδης. Επτά χρόνια μετά το Βουκουρέστι, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στα -90 κιλά, ο πρωταθλητής κόσμου του 2010 κρέμασε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας στο στήθος του και παράλληλα έβαλε ακόμη πιο βαθιά τα θεμέλια της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.


Στον τελικό, απέναντι στο Νο-2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ, ο Ηλίας Ηλιάδης (Νο-5 στον κόσμο) έδειξε τις αγωνιστικές αρετές του. Με Yuko στο 4ο λεπτό και Waza-ari περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τελικού, πήρε μια άνετη νίκη και παράλληλα το τρίτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, αφού πέρυσι στη Βιένη, ήταν τρίτος.
Ο Ηλιάδης στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο επικράτησε κατά σειρά του Γάλλου Ιβ Μάθιου Νταφρεβίγ, του Ρώσου Καμίλ Μαγκομέντοφ, του Εσθονού Γκριγκόρι Μινάσκιν, του Πολωνού Ρόμπερτ Κράβτσικ, ενώ στον τελικό νίκησε και τον Ντενίσοφ, αποδεικνύοντας ότι παραμένει το απόλυτο «αφεντικό» της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου