Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κ.ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ - Έλληνας σαμουράι με ρεκόρ γκίνες!



Ξέρετε πολλούς Έλληνες με ρεκόρ Γκίνες; Εμείς προσφάτως εντοπίσαμε έναν και σας τον παρουσιάζουμε. Πρόκειται για τον Κώστα Καρυπίδη, ο οποίος είναι βαθμοφόρος στην πολεμική τέχνη των σάμουραϊ, aiki-jujutsu που αποτελεί κλάδο του «απαγορευμένου» daito-ryu.

Αυτή η πολεμική τέχνη διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες καθώς την στιγμή που αντίπαλος εκδηλώνει επίθεση πρέπει να αναλάβεις δράση, διότι -όπως μας τονίστηκε- μετά θα είναι αργά. Χρησιμεύει και για την περιβόητη αυτοάμυνα μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

«Είναι για όλες τις ηλικίες»

Ο Καρυπίδης είναι μόνος με τίτλο «σι-χαν» στην χώρα μας και μπορεί να ηγηθεί κλάδου, δηλαδή να διδάξει υπό την σκέπη της Ανώτατης Αρχής Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας που έχει κυβερνήτη τον πρίγκιπα Χιγκάσι Φουσίνι Τζίγκο.



«Τα αποτελέσματα της πολεμικής τέχνης αυτής είναι επιτυχημένα. Αποτελεί άλλωστε την καρδιά της εκπαίδευσης των σαμουράι όπου χρειάζονται μέγιστα αποτελέσματα στον μέγιστο χρόνο. Ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους ανεξαρτήτου ηλικίας. Διδάσκει κινησιολογία και ισορροπία», υποστήριξε στο Sportnet ο Καρυπίδης.
Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες

Με 51 ανατροπές αντιπάλου σε ένα λεπτό, ο Καρυπίδης κατέχει ρεκόρ γκίνες από τον Ιούνιο του 2010 σε εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεπέρασε τις 29 ανατροπές ενός Άγγλου, ενώ σε πρόσφατη δημοσκόπηση αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου ψηφίστηκε ως το 5ο καλύτερο ρεκόρ γκίνες παγκοσμίως για την χρονιά που μας άφησε.

«Δεν παίζει ρόλο η ηλικία»

«Το ζητούμενο είναι πέρα από την σωματική άσκηση, να μπορεί να την εφαρμόσει αυτός που την χρησιμοποιεί ακόμα και όταν αντιμετωπίσει κίνδυνο στον δρόμο. Σαν μια μορφή αυτοάμυνας. Χρειάζονται αντανακλαστικά και μπορώ να σου πω πως δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Στην σχολή έχω μέχρι άτομα 40 ετών. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία», υποστήριξε ο Νίκος Καπέκας, ο οποίος είναι μαθητής του Καρυπίδη από το 1999
Στην Ελλάδα υπάρχουν σχολές στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στον Βόλο και την Αθήνα. Στην Αττική στεγάζεται στον Αθλητικό Σύλλογο Αστερίων στο Περιστέρι. Η ονομασία της σχολής είναι hekoba που σημαίνει ελληνικός σύνδεσμος παραδοσιακών πολεμικών τεχνών

Το στρατηγικό σχεδιασμό της επέκτασης και διάδοσης της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης στην χώρα μας έχει αναλάβει η εταιρία target-sport.gr της οποίας επικεφαλής είναι ο Χρήστος Γάτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου