Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μεγάλο αφιέρωμα στην Μαρία "Iron Barbie" Πανταζή

Στις  12 Μαρτίου στο στάδιο ειρήνης και φιλίας, πριν το main event του Μιχάλη Ζαμπίδη με τον Τούρκο Ali Gunyar, όλοι παρακολουθήσαμε μία πανέμορφη
 νεαρή ξανθιά αθλήτρια να ανεβαίνει στο ρινγκ. Ήταν η Μαρία «iron Barbie» Πανταζή.
Στον συγκεκριμένο αγώνα η Μαρία ηταν η νικήτρια απέναντι στην αντίπαλο της(Δήμητρα Δημητρακοπούλου), κερδίζοντας το ένθερμο χειροκρότημα των θεατών. Μάλιστα ήταν τέτοια η απήχηση του αγώνα, που η Μαρία έδωσε τις περισσότερες συνεντεύξεις από τους αγωνιζόμενους.
Προσωπικά το αποτέλεσμα του αγώνα δεν με εξέπληξε μιας και παρακολουθώ την συνεχώς ανοδική της πορεία από το 2008.Τη χρονιά εκείνη ύψωσε την Ελληνική σημαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου επικρατώντας στην Γερμανία της Γερμανίδας αθλήτριας, Ulrike Vogt. Σε αεκείνον τον αγώνα η Μαρία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια WKA  στην κατηγορία -60kg υπό το βλέμμα του τότε προπονητή της, Μάνου Ραφαηλίδη.


 Μαρία Πανταζή who-is-who

Έχει δημιουργήσει το δικό της ένθερμο fan club γνωστή στο χώρο σαν <Iron Barbie> και σίγουρα η πιο δημοφιλής ελληνίδα αθλήτρια εν ενεργεία στο χώρο του kick-Thai boxing ένα άθλημα ραγδαίως αναπτυσσόμενο.
Γυμνάζεται ως επαγγελματίας αθλήτρια στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με την ομάδα της να ασχολείται  με την προπόνηση, διατροφή, προώθηση κλπ σε υψηλά στάνταρ.
Πρώτος της προπονητής υπήρξε ο κύριος Μάνος Ραφαηλίδης. Τα πρώτα της βήματα στο kickboxing τα έκανε στο ZENFIGHTING CLUB.

Nick Name: Iron Barbie
Γεννήθηκε: 1.01.1979
Άθλημα: K1 Kick Boxing, Thai Boxing, Box
Προπονητές: Γιώργος Χαλκίδης, Μπάμπης Παπαδόπουλος
Manager: Στέλιος Πολίτης stelios@zenfightingclub.gr 6974430986


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
-Top Ten Equipment
-Zen Fighting Club


Αξιοσημείωτο ότι, είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που θα συμμετέχει σε αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας στο εξωτερικό με ήδη κλεισμένη ημερομηνία τον Ιούνιο του 2011  για αγώνα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη.


Το Ξεκίνημα
Η Iron Barbie δεν έχει φτάσει εδώ τυχαία. Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό εργαζόταν στην Marfin σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε καίρια πόστα, θέλοντας να ακολουθήσει το όνειρο της και βλέποντας ότι οι ώρες προπόνησης και οι επαγγελματικές απαιτήσεις δεν συμβαδίζουν, πήρε την μεγάλη απόφαση να παρατηθεί και να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό που αγαπάει όσο τίποτα. Μια τέτοια απόφαση και ιδιαίτερα στη χώρα μας με τα γνωστά προβλήματα και δυσλειτουργίες δείχνουν το παθός και τη θέληση που πάντα ανταμείβονται όταν γίνονται με πραγματική αυταπάρνηση.
Σε ηλικία 27 ετών ξεκινά την ενασχόληση της με το kick boxing στο ZENFIGHTING CLUB ΜΕ    προπονητή της τον κύριο Μάνο Ραφαηλίδη.

Η Μαρία είναι το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ρήσης "τα αγαθά κόποις κτώνται"



Η IRON BARBIE ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα η όμορφη Μαρία Πανταζή γυμνάζεται υπό τις οδηγίες των προπονητών της  Γιώργο Χαλκίδη & Μπάμπη Ππαπαδόπουλo στο BG KICK BOXING ACADEMY (http://www.bgkickboxing.gr/website/) και μανατζάρεται από τον κύριο Στέλλιο Πολίτη, πρόεδρο της wka hellas.
Η Μαρία δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένή απο την συνεργασιά της με τους συγκεκριμένους ανθρώπους λόγω του ότι είναι απόλυτα επαγγελματίες και πολύ καλοί σαν άνθρωπο. Με τον ίδιο τρόπο βέβαια αντιμετωπίζουν όλους τους μαθητές και αθλητές τους.

Η Iron Barbie είναι η απόλυτη εκπρόσωπος του αθλήματος μιας και η τηλεθέαση όταν αγωνίζεται χτυπάει κόκκινα ενώ η παρουσία της απλά επιβεβαιώνει ότι μια τόσο όμορφη θηλυκή παρουσία γίνεται πρωταγωνίστρια σε ένα ομολογουμένως αντρικό σπορ κλέβοντας τα πρωτεία από τους άντρες! Τα μηνύματα από τις πάρα πολλές θαυμάστριες της Μαρίας επικεντρώνονται στο πως μια τόσο θηλυκή παρουσία γίνεται τόσο δυναμική όταν το αποτέλεσμα που παρουσιάζει η Μαρία στο ρινγκ πολλές φορές σε αφήνει άφωνο με την τεχνική και τον επαγγελματισμό σε κάθε εμφάνιση.
Σαν γυμνάστρια από 20 ετών έχει αναπτύξει ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών απασχολούμενη ως personal trainer διασήμων καλλιτεχνών, δικηγόρων και πολιτικών ενώ το fan club της μεγαλώνει εντυπωσιακά μέρα με τη μέρα βλέποντας τα μηνύματα και τη συμπαράσταση κοριτσιών και αγοριών όλων των ηλικιών στην προσωπική της σελίδα στο Face book μετά από κάθε αγώνα.




Το πρότυπο Μαρία Πανταζή


Δυστυχώς ένας απρόσμενος τραυματισμός στο χέρι εμποδιδε την «iron barbie»να αγωνισθεί στις 9-10 στο τουρνουά GREEK OPEN 2011, όπου και πολλοί περίμεναν μία ακόμη νίκη της,αυτή τηνφορά απέναντι στην Ουγγαρέζα αντίπλαο της IIKO AGOTA. O αγώνας θα γινόταν στα πλαίσια του κυπέλλου WKA και είχε διοργανωθεί από το ZENFIGHTING CLUB.
Δυστυχώς ένας απρόσμενος τραυματισμός στο χέρι εμποδιδε την «iron barbie»να αγωνισθεί στις 9-10 στο τουρνουά GREEK OPEN 2011, όπου και πολλοί περίμεναν μία ακόμη νίκη της,αυτή τηνφορά απέναντι στην Ουγγαρέζα αντίπλαο της IIKO AGOTA. O αγώνας θα γινόταν στα πλαίσια του κυπέλλου WKA και είχε διοργανωθεί από το ZENFIGHTING CLUB

Τα επόμενα βήματα
Η επόμενη πρόκληση για την Μαρία έρχεται στις 10 Ιουνίου. Σε έναν αγώνα που συνδιοργανώνουν η ΕΟΜΑ και η Κυπριακή ομοσπονδία kickboxing .Αντίπαλος της η Kimperley Dewulf  παγκόσμια πρωταθλήτρια της WKN.
Τον ίδιο μήνα θα κάνει το μεγάλο βήμα στην επαγγελματική πυγμαχία, σε αγώνα που η αντίπαλοςδεν έχει κλείσει ακόμη. O αγώνας θα γίνει στην Γερμανία.
Τέλος η Μαρία θας αγωνιστεί στην Ισπανία για τον Ευρωπαικό τίτλο στα πλαίσια του WKA-K1 σε αγώνα ρεβανς, που είχε γίνει πέρυσι τον Απρίλιο και η Μαρία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Στατιστικά αγώνων:
ΑΓΩΝΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2011 Iron Challenge 2 Main Event Prestige Fight (win)
2010 European Title in K-1 (Greece) WKA
2010 Fιght for World Title in Full contact (Germany)WKA
2010 Main Event in Muay Thai Fights (England)
2010 Gold medal in International Boxing Tournament (Denmark)
2010 Gold medal in International Boxing Tournament (Cyprus)
2009 Silver World Championship in K-1 (Spain) WKA
2009 Greek Champion in K-1
2009 2nd Greek Champion in Semi contact style
2009 Gold medal in Athens Challenge Tournament low kicks WAKO
2009 Gold medal in Zen International Championship light contact (Greece)
2008 Gold World Championship in K-1 (Berlin) WKA
2008 Greek Champion in Low Kicks
2008 Silver medal in Zen International Championship light contact (Greece)
2008 Silver medal in Athens Challenge Tournament in light contact
2007 Gold medal in Zen International Championship light contact (Greece)
2007 2nd Greek Champion in Low Kicks
2007 Silver medal in Athens Challenge Tournament (light) WAKO

ρεκορ αγώνων 31 fights / 23 wins (6 ko) / 6 losses / 1 Draw
Ring sports
Kick Box (K-1, Full, Low, Thai) : 25 fights / 18 wins (3 ko) / 6 losses / 1 Draw
Boxing: 6 fights / 5 wins (3 KO) / 1 loss
Tatami sports
Light contact : 10 fights / 8 wins / 2 losses
Semi contact : 5 fights / 4 wins / 1 loss



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου