Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Πανκορασίδων



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων Πανκορασίδων στην ακριτική πόλη της Κομοτηνής.

Το κλειστό πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Δημοκρίτου Πανεπιστημίου κατακλίστηκε από 96 συνολικά αθλητές και αθλήτριες στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής πάλης.

Η οργανωτική επιτροπή εφάρμοσε πιλοτικά για πρώτη φορά σε διοργάνωση εθνικής εμβέλειας τις διεθνείς προδιαγραφές αγώνων της FILA δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους θεατές να έχουν ταυτόχρονη ενημέρωση με τους διαιτητές για τις εξελίξεις όλων των αγώνων, ενστάσεις κλπ.

"Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων - πανκορασίδων που πραγματοποιήσαμε έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, μιας και είχε καταργηθεί τα προηγούμενα επτά χρόνια προκαλώντας μεγάλη βλάβη στην αναπτυξιακή πορεία του αθλήματος.

"Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις σε αυτές τις ηλικίες είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του αθλήματος γι' αυτό η νέα διοίκηση έχει επικεντρωθεί στη διοργάνωση αρκετών αγώνων παμπαίδων και προπαμπαίδων».

Οι αγώνες των Παμπαίδων είναι προπομπός και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στάδια προετοιμασίας για τη στελέχωση των αθλητών της εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Νεότητας του 2014 στην πόλη Nanjing στην Κίνα.

Ο Ολυμπιονίκης του Σύδνεϋ, Κώστας Θάνος, δήλωσε για τους χορηγούς των αγώνων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φορείς που μας βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά το άθλημα μας, το οποίο ως γνωστό παραλάβαμε υπερχρεωμένο, και συνέβαλαν οικονομικά για τη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που φιλοξένησαν του αθλητές και τους προπονητές.».

Φωτο: Την απονομή στην κατηγορία 59 κιλών Ελευθέρας πραγματοποίησε ο παρολυμπιονίκης και πρόεδρος του κοιν. οργανισμού αθλητισμού - πολιτισμού, τουρισμού και παιδείας Δήμου Κομοτηνής, Αλέξανδρος Ταξιδάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου