Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

UFC 129: George St Pierre vs Jake Shields




Θα παραμείνει ο GSP πρωταθλητής? Θα φύγει ο Couture με μία νίκη απο την ενεργό δράση? Kαι αν ναί, τι θα απογίνει ο Lyoto Machida? Όλα τα ερωτήματα βρήκαν απάντηση το βράδυ του Σαββάτου. 

Ο πρωταθλητής είχε δηλώσει πριν τον αγώνα οτι ήθελε να τον τελειώσει με ΚΟ h submission, χωρίς να τον πάει στα χέρια των κριτών. Απ'οτι φαίνεται όμως οι 12 ουγγιές χρυσού που κουβαλάει η ζώνη του, είναι πολύ γλυκιές για να τον αφήσουν να ρισκάρει υπερβολικά. Εξάλλου, ποιός θα τον κάνει να ρισκάρει? Αφού οι αντίπαλοί του δεν έχουν τρόπο να τον απειλήσουν. 

Ας δούμε τους αγώνες αναλυτικά:

George St Pierre vs Jake Shields

Στους δύο πρώτους γύρους είδαμε τον GSP να υπερτερεί με το jab καθώς και να δοκιμάζει διάφορες περίεργες γυριστές κλωτσιές. Δε βρήκε καμία δυσκολία να νικήσει τους γύρους, καθώς το stand up του Shields ήταν πολύ αργό, σχεδόν τηλεγραφικό. Μπορούσες να δείς οτι θα κλωτσήσει σχεδόν 2 μέρες νωρίτερα. Ο τρίτος γύρος δεν είχε μεγάλη διαφορά με τον GSP να δοκιμάζει ανοιχτές roundhouse δεξιές γροθιές, οι οποίες άλλωτε έβρισκαν στόχο και άλλοτε όχι. Οι απόπειρες για takedown απο τον Shields ήταν πολύ αργές για τα δεδομένα του GSP, οπότε όλες συνάντησαν καλή άμυνα απο το Γαλλοκαναδό. Είκοσι δευτερόλεπτα πρίν το τέλος του 3ου ο GSP συγχρονίστηκε με την κλωτσιά του Shields, έκανε το counter με ανοιχτή γροθιά και με ευκολία πέτυχε το takedown. Στη μεση του 4ου γύρου είδαμε τον GSP να ρίχνει κάτω τον Shields με δεξί high kick. Με ένα δεξί direct ο Shields κατάφερε να ματώσει τη μύτη του GSP , o οποίος στο τέλος του γύρου πήγε στη γωνία του με ανησυχία. Στον 5ο γύρο τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Ο Shields βρήκε στόχο με κάποια ελαφρά jabs και ένα ακόμη δεξί αλλά ο πρώην πρωταθλητής του Strikeforce δεν είναι γνωστός για τη δύναμη στις γροθιές του. Η δίκαιη νίκη για τον πρωταθλητή ήρθε, αλλά αξίζει να σημειωθεί οτι οι δύο κριτές του έδωσαν τη νίκη μόνο με 48-47. Ο ίδιος ο GSP δήλωσε δυσαρεστημένος απο την απόδοσή του.

Jose Aldo vs Mark Hominick

Οι δύο μαχητές πάλαιψαν για τον featherweight τίτλο. Στο πρώτο γύρο ο πρώην ποδοσφαιριστής και νύν featherweight πρωταθλητής, Jose Aldo, ξεκίνησε με πολύ δυνατές χαμηλές κλωτσιές και hooks στο σώμα του Καναδού Mark Hominick, πετυχαίνοντας και 2 takedowns. Στο δεύτερο γύρο ο Hominick επανήλθε, κλείνοντας την απόσταση ώστε να αποφεύγει τις κλωτσιές και επιδεικνύοντας καλύτερο stand-up απο τον Βραζιλιάνο. Ο βραζιλιάνος απάντησε με takedown ώστε να κόψει το ρυθμό. Στον 3ο και τον 4ο γύρο ο Αldο πέτυχε τα takedown και έριξε άφθονο ground and pound. Με μία κοφτή αγκωνιά στο έδαφος κατάφερε να κάνει τον Hominick να μοιάζει με τον ήρωα απο την κλασσική ταινία "The Elephant Man". Ένα πολύ μεγάλο πρήξιμο στο κούτελο του Καναδού προκάλεσε τα επιφωνήματα του κοινού. Τελικά, ο Hominick έχασε τον αγώνα με ομόφωνη απόφαση, αφού όμως έδωσε ένα άριστο 5ο γύρο όπου πραγματικά έδειρε τον Aldo στο έδαφος χωρίς όμως να μπορεί να τον τελειώσει. Ο Aldo ήταν εμφανώς κουρασμένος αλλά μπορούσε να ελέγξει ακόμα τον Hominick σε full guard με έλεγχο των καρπών.

Randy Couture vs Lyoto Machida

O πολλάκις πρώην πρωταθλητής UFC, σε δύο διαφορετικές κατηγορίες βαρών, Randy Couture έδωσε τον τελευταίο του αγώνα, ενάντια σε έναν top 10 light heavyweight μαχητή στο πρόσωπο του Lyoto Machida.

Στο πρώτο γύρο είδαμε τον Couture να ακολουθεί τον Lyoto γύρω-γύρω, όμως η αλήθεια είναι οτι ο Machida βρήκε στόχο με γροθιές και γόνατα στο σώμα του βετεράνου πολλές φορές ενώ ο Couture δεν κατάφερε να τον στριμώξει στο φράχτη όπως ήθελε. Στο διάλειμά ακούσαμε τον Couture να λέει στον προπονητή του οτι ο αντίπαλός του "ξεφεύγει".

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου γύρου είδαμε το πιο θεαματικό knock out της βραδιάς. Προσποιούμενος αριστερή κλωτσιά, ο Machida εκτέλεσε μία δεξιά ιπτάμενη κλωτσιά στο σαγόνι του Couture, στέλνοντας τον αναίσθητο στο έδαφος. Νίκη με ΚΟ για τον karate kid, και ένα στερνό goodbye για τον Randy "The natural" Couture.

Jason Brilz vs. Vladimir Matyushenko

Δεν υπάρχουν πολλά να πεί κανείς για αυτό τον αγώνα περίπου στην 3η γροθιά του αγώνα ο βεταράνος Matyushenko πέτυχε ένα ωραίο δεξί (σχεδόν) hook στο σαγώνι του παλαιστή Brilz στέλνοντάς τον στο έδαφος και ακόλουθώντας τον εκεί για μερικά hammer fists. Ο διαιτητής σταμάτησε δίκαια τον αγώνα με τον Brilz να ξυπνάει μετα απο 2 δευτερόλεπτα και να ρωτάει τί έγινε(?).

Ben Henderson vs Mark Bocek

Στο πρώτο γύρο είδαμε τον Bocek να προσπαθεί να πάει τη μάχη στο έδαφος, καθώς και την ανωτερότητα στο stand-up για τον Henderson. Στο δεύτερο γύρο ο Henderson μπήκε αποφασισμένος να πιέσει και τα κατάφερε, ελέγχοντας τη θέση clinch καθώς και το έδαφος. Στο τέλος του 2ου γύρου ο Henderson πιάστηκε σε ένα πολύ επικίνδυνο guilotine choke και έμεινε εκεί για λίγη ώρα. Τελικά απελευθερώθηκε και απάντησε με 5 συνεχόμενα γόνατα απο θέση clinch αποδυναμώνοντας τον Bocek και αφήνοντάς τον ματωμένο λίγο πριν το καμπανάκι του. Στο τρίτο γύρο ο Bocek πέτυχε το takedown και απο εκεί είδαμε προσπάθεια για armbar απο τον Henderson. Στη συνέχεια πολύ πετυχημένο clinch απο τον Ben, με πολλά γόνατα στο σώμα και καλό stand up. H νίκη ήρθε με απόφαση κριτών για τον Ben Henderson.

Δώρο, μία φωτογραφία του Mark Hominick μετά τον αγώνα του:



Τα αποτελέσματα της δεύτερης κάρτας:

OFFICIAL PRELIMINARY CARD RESULTS

Rory MacDonald νίκησε τον Nate Diaz με unanimous decision (30-26, 30-27, 30-26)
Jake Ellenberger νίκησε τον Sean Pierson με knockout (punches) - Round 1, 2:22
Claude Patrick νίκησε τον Daniel Roberts με unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Ivan Menjivar νίκησε τον Charlie Valencia με TKO (strikes) - Round 1, 1:30
Jason MacDonald νίκησε τον Ryan Jensen με submission (triangle choke) - Round 1, 1:37
John Makdessi νίκησε τον Kyle Watson με knockout (spinning back fist) - Round 3, 1:27
Pablo Garza νίκησε τον Yves Jabouin με submission (triangle choke) - Round 1, 4:31

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/05/ufc-129-george-st-pierre-vs-jake_01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου