Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Και ο Alberto Mina στην Καλλιθέα


ALBERTO MINA
BOY EGGELS
Ο πολύ καλός και έμπειρος Βραζιλιάνος αθλητής του ΜΜΑ,  Alberto Mina ο οποίος τυγχάνει να φιλοξενείται αυτό το διάστημα στη χώρα μας και να γυμνάζεται στο σύλλογο του Gracie Barra Greece  με τον Άρη Χατζηιακώβου ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον Βαγγέλη Αποστόλου,  θα δώσει το παρόν στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στις 7 Αυγούστου 2011.
Αντίπαλός του ένας εξίσου καλός αθλητής από την Ολλανδία ο  Boy Eggels.
Ο Eggels ο οποίος επίσης προτιμά το έδαφος και βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα  χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη για να ανέβει σκαλοπάτι στην παγκόσμια κατάταξη και να προωθηθεί στους μεγάλους αγώνες του UFC.
Στο σύνολό του το πρόγραμμα τις 7 Αυγούστου το οποίο σύντομα θα  ανακοινώσουμε είναι πολύ δυνατό για τα Ελληνικά δεδομένα, όμως ο αγώνας αυτός πιστεύουμε ότι θα αφήσει εποχή.
Είναι βέβαιο ότι ο Mina θα υπερασπιστεί τη φήμη και την ιστορία του και δε θα δώσει τη χαρά στον Ολλανδό αντίπαλό του. Η παρουσία του στους αγώνες θα ανεβάσει πολύ το επίπεδο και τα στάνταρ των διοργανώσεων και θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους  Έλληνες αθλητές.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων συμπεριλαμβάνει στα σχέδιά της για την ανάπτυξη του ΜΜΑ και μια σειρά σεμιναρίων με τον Alberto Mina, εξειδικευμένο από μικρό παιδί,  ιδίως στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου και σίγουρα δε θα αφήσει την ευκαιρία για όσο διάστημα θα παραμείνει στη χώρα μας.
Τέλος για το UFC για το οποίο γίνεται αναφορά υπάρχει ένα πολύ καλό δίκτυο με μάνατζερ, το οποίο στη χώρα μας περνά μέσα από την ΕΟΜΑ και μπορεί να  προωθήσει αθλητές οι οποίοι έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις από την Ευρώπη.

Μια πρώτη πρόταση έχει γίνει ήδη για τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ένα σύντομο βιογραφικό του Alberto Mina:
O Alberto Mina γεννήθηκε τον Μάϊο του 1982 στο Campina Grande, Paraiba της Βραζιλίας. 

Η πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες ήταν στην νεαρή ηλικία των 5 ετών όπου ο Alberto ξεκίνησε την προπόνησή του στο Judo κάτω από τον Δάσκαλο Roberto Fialho (5 dan Black Belt). Μέχρι και την ηλικία των 13 ετών συνέχισε την προπόνησή του στο Judo καθώς εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και την προπόνησή του στο Brazilian JiuJitsu. To 2003 πήρε την Μαύρη ζώνη του στο Judo με την εντιπωσιακή βαθμολογία στις εξετάσεις 9.9 και το 2005 πήρε την Μαύρη ζώνη στο BrazilianJiuJitsu από τον Δάσκαλο Roberto Fialho και την επίβλεψη του Carlos Gracie jr. 

Λίγο πριν την συμμετοχή του σε αγώνες ΜΜΑ το 2005 ο Alberto αποφάσισε ότι ήταν καιρός για νέες εμπειρίες και έζησε και προπονήθηκε και εκτός από το Rio De Janeiro και το Sao Paulo της Βραζιλίας. 

Έχει προπονηθεί με δασκάλους όπως τον Carlos Gracie jr, Nino Schembri, Terere, Andre Galvao, Vitor Shaoling, Rivardo Almeida. Καθώς στην συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε ουσιαστικά την επαγκελματική του καρριέρα σε αγώνες ΜΜΑ. Στην συνέχεια έζησε για λίγο στο Dubai όπου και αγωνίστηκε στο BJJ Pro world championship. 

Αυτή την στιγμή ο Alberto είναι ο πρωταθλητής της UCMMA (Ultimate Challenge) με ρεκόρ 8-0 σε αγώνες ΜΜΑ. 

Πέραν από το γεγονός ότι είναι κάτοχος Μαύρης ζώνης και στο BJJ και στο Judo έχει σπουδές επιπεδου Bachelor σε Sport Science. 

Αυτή την στιγμή ζει στην Ελλάδα (απο το Μαϊο του 2011) έχει αναλάβει το τμήμα ΜΜΑ της Gracie Barra Greece, καθώς επίσης διδάσκει Grappling και BJJ.
Δείτε αγώνα του Alberto Mina: http://www.youtube.com/watch?v=GjQ0SNG43sY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου