Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αυτοάμυνα για γυναίκες και κορίτσια


H Αυτοάμυνα είναι ένας τρόπος ζωής και μας προσφέρει τα μέσα για την ασφάλεια και τη προστασία της ζωής μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ελευθερία. Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Έτσι εκτός από την μόρφωση της, έχει εκπαιδευτεί και στην πολεμική τέχνη Wing Tjun είναι στο επίπεδο να αναγνωρίζει τον κίνδυνο έγκαιρα και να ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτόν. Το Wing Tjun είναι τέχνη ζωής και ένας ιδανικός τρόπος για την βαθιά νοητική μας ηρεμία.



Το Wing Tjun εφηύρε το μύθο των γυναικών και, επειδή δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την σωματική δύναμη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την αυτο-προστασία των γυναικών και των κοριτσιών.
Οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι εντελώς διαφορετικής φύσης από αυτές που αντιμετωπίζουν οι άνδρες, έτσι το να μπορεί να αποκρούσει την απλή σωματική ικανότητα είναι ένα μόνο στοιχείο μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής.
Τα σύνορα της προσωπικής μας ελευθερίας.
Ακόμη και για τις μικρές καθημερινές ενοχλήσεις υπάρχουν τα κατάλληλα αντίμετρα.,για να λάβουμε προκειμένου να διατηρηθεί η προσωπική μας ελευθερία. Μόνο όταν οι γυναίκες ορίζουν σαφώς τα σύνορα τους και δεν ανέχονται ανάρμοστη συμπεριφορά, μπορούν να αντικρούσουν την καταπάτηση των προσωπικών τους ορίων.
Υπεράσπιση των συνόρων της ελευθερίας μας.
Είναι τα ορία μας σαφή στον πιθανό καταπατητή τους ;Εάν κάποιος προσπαθήσει να υπερβεί τα όρια μας, θα πρέπει να τότε να καταστήσουμε σαφές με την χρήση του λόγου ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχτούμε. Έτσι ώστε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν είμαστε ένα αβοήθητο θύμα που ο δράστης είναι πιθανό ψάχνει. Σε πολλές περιπτώσεις, ο δράστης θα τα παρατήσει!
Πρακτική υπεράσπιση των συνόρων.
Σε περίπτωση που ο δράστης δεν τραπεί σε φυγή με τις παραπάνω τεχνικές τότε η τέχνη του Wing Tjun θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις με την χρήση της αυτοάμυνας που θα διδαχθούμε.
Μαθήματα
Κάθε συμμετέχων στη διδασκαλία μιας μικτής ομάδας Wing Tjun μπορεί να μάθει τα θέματα αυτών των γυναικών. Το πλεονέκτημα της μικτής ομάδας είναι οτι η κατάρτιση μαζί με τους άνδρες είναι πιο ρεαλιστική προσομοίωση της πραγματικής απειλής, ενώ αναπτύσσεται και η εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους ιδιαίτερα όταν η κατάρτιση γίνεται απέναντι σε έναν πολύ δυνατότερο απο αυτές άνδρα.
Εναλλακτικά, προσφέρουμε την συμμετοχή σε μία ομάδα γυναικών, μια πορεία η οποία αποτελείται από 10 μαθήματα, περίπου 90 λεπτά και είναι ανεξάρτητη από την ηλικία ή τη σωματική κατάσταση κάθε γυναίκα ηλικίας απο 15 ετών.
Οι βραδινή ώρα προπόνησης είναι κατάλληλη ώστε ακόμα και μια μητέρα με μικρά παιδιά να μπορεί να συμμετέχει!
Περιεχόμενα του μαθήματος:
  • Στρατηγική της αυτοπροβολής και αυτοάμυνας
  • Ψυχολογικές και νομικές πτυχές της αυτοπροβολής και της αυτοάμυνας
  • Απαλλαγή από την περικύκλωση, ή το χειρισμό τεχνικών
  • Υπεράσπιση σε θέση εδάφους
  • Χρήση των εργαλείων για αυτοάμυνα (δακρυγόνα, ομπρέλα, κλπ.)
  • Επείγουσα βοήθεια
Η πρακτική κατάρτιση διαρκεί έως και ένα μερίδιο της τάξης του 80% του μαθήματος. Αυτό γίνεται για να αναγνωρίσουμε εάν είναι σε θέση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να αποκρούσει ένα αρσενικό εισβολέα με επιτυχία. Η δυνατότητα αυτή σας κατθιστά ασφαλείς στην καθημερινότητα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου