Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Modern Arnis - You must Go with the Flow

απο τον Μιχαλη Κοσσυβακη:


OFFICIAL MARPPIO LOGO
Η ΜARPPIO (Modern Arnis Remy P. Presas International Organization) είναι η μόνη οργάνωση MODERN ARNIS που πιστοποιεί η οικογένεια του ιδρυτή του Μodern Arnis, Grand Master Remy A. Presas


MICHAEL KOSSIVAKIS & DR REMY P. PRESAS JRΣτην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη Modern Arnis: Tο progresive (προοδευτικό) και το classic (κλασσικό). Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν εκτός Φιλιππίνων γνωρίζουν το Modern Arnis που δίδαξε ο συγχωρεμένος GM Remy Sr., κυρίως σε μη-Φιλιππινέζους, εκτός της χώρας του (αφού έφτασε στην Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μέχρι ένα χρόνο περίπου πριν απεβιώσει το 2001, δηλαδή περίπου 25 χρόνια). Αυτό το Μodern Αrnis είναι το προοδευτικό arnis.
Για 25 χρόνια, ο συγχωρεμένος Grandmaster ανέπτυξε και εξέλιξε το δικό του FMA για να συμπεριλάβει νέες τεχνικές που οι Αμερικανοί μαθητές του γνώριζαν καλύτερα (από άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών στα οποία είχαν και ψηλό επίπεδο γνώσης). Αυτό το είδος Modern Arnis τελικά κατέληξε να είναι πολύ συμπαγές και γρήγορο και συνέχισε να είναι πρακτικό ως προς κάποια θέματα του τέλους του αιώνα. ο GM Remy τελικά κατέληξε να κάνει πιο μοντέρνο το Modern Arnis τα τελευταία 25 χρόνια. Παρά αυτόν τον εκμοντερνισμό όμως, λείπει κάτι: η κλασική τεχνική arnis.
To κλασικό Αrnis είναι η βάση στην οποία στηρίζεται το μοντέρνο FMA. Το κλασικό Αrnis μπορεί να περιγραφεί ως ένας πιο επίσημος / τυπικός τρόπος εκμάθησης τεχνικής ραβδιού, μαχαιριού και άδειου χεριού (άοπλης μάχης) και δεν είναι όσο συμπαγές και γρήγορο όσο ας πούμε το Αrnis που δημιούργησε ο Grand Master στην Αμερική.
Ωστόσο, η εκπαίδευση του κλασικού Αrnis διδάσκει τον απόλυτο σωστό τρόπο να συμπεριφέρεται κάποιος όταν ελέγχει ένα όπλο ή πώς να εμπλέξει κάποιον με άδειο χέρι. Η εκπαίδευση του κλασσικού arnis είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να εκλεπτύσει κανείς την τεχνική του αλλά δίνει και στον επαγγελματία την αίσθηση ότι οι FMA έχουν μέλλον, λόγω του ότι δίνει μεγάλο βάθος στην πολεμική κουλτούρα των Φιλιππινέζων.
To σύστημα της MARPPIO είναι το μόνο σύστημα MODERN ARNIS στον κόσμο που εκπαιδεύει με ίδια έμφαση και ένταση στο προοδευτικό Αrnis και στο κλασικό Αrnis.
Πολύ άνθρωποι που εκπαιδεύονται στις FMA δεν το συνειδητοποιούν αυτό, προτιμώντας να θεωρούν ότι η δική τους εκδοχή του συστήματος αποτελεί την ολοκληρωμένη έκφραση της τέχνης.
Οι Αμερικανοί υποστηριχτές του συστήματος, τους οποίους εκπαίδευσε ο Grand Master Remy, εκφράζουν κυρίως το προοδευτικό MA ενώ οι Φιλιπινέζοι τους οποίους εκπαίδευσε πριν την μετανάστευση του από τις Φιλιππίνες εκφράζουν κυρίως το κλασικό Modern Arnis.

Γι' αυτό οι Φιλιππινέζοι επιδεικνύουν καλύτερη ροή και ακρίβεια στον χειρισμό του μαχαιριού ή του ραβδιού - η τεχνική τους είναι "ολοκληρωμένη", λόγο της εκπαίδευσης στο κλασικό arnis. Οι Αμερικάνοι από την άλλη μεριά εκτελούν τεχνικές γρήγορα και με έμφαση σε πρακτικές καταστάσεις που ταιριάζουν στην αυτοάμυνα μοντέρνας εποχής (επίθεση με ρόπαλο baseball, επίθεση για κλοπή αυτοκινήτου κλπ) όμως δεν έχουν την ροή και την ακρίβεια των Φιλιπιννέζων. Οι Φιλιππινέζοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν τόσο μακριά και έτσι δεν είναι εξοικειωμένοι με πολλές από τις τεχνικές αυτοάμυνας που οι Αμερικάνοι ομόλογοί τους "λύνουν" με τις τεχνικές Modern Arnis.

Ετσι το Modern Arnis της ΜΑRPPIO είναι το μοναδικό που μπορεί να διδάξει την τέχνη στην ολότητα της, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση Modern Arnis παγκοσμίως.
H FMA GREECE ACADEMY και ο Μιχάλης Κοσσυβάκης είναι οι μόνοι με την επίσημη αναγνώριση της οικογένειας του GM Remy P. Presas σε όλα τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
MARPPIO BALKAN & CYPRUS SECTION
.
.
Το διαφημιστικό video clip για το πρώτο σεμινάριο του Dr Remy P. Presas στην Ελλάδα
.
.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου