Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη με τον Ηρακλή Γρηγοριάδη στην Καλαμάτα -Εκπρόσωπο τη Brasa

 Ο Ηρακλής Γρηγοριάδης είναι ένας απο τους σπουδαιότερους εκπροσώππους στην Χώρα μας του Βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου με πλούσιο παλμαρέ επιτυχιών.Εκπρόσωπος της Brasa στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας απο το 2014 προπονώντας τους επόμενους μεγάλους αθλητές στον Βυζαντινό σύλλογο (Ιατροπούλου 4).









Ηρακλή σε καλωσορίζω στο spartanfighter.Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρίσκεσαι κοντά μας.

Πες μας πως ξεκίνησες το ταξίδι σου στις πολεμικές τέχνες.

Είμαι στον χώρο του αθλητισμού απο έξι ετών κάνοντας ενόργανη και στίβο μέχρι τα 17 μου.Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το κικμποξινγκ για μια δεκαετία με δάσκαλο μου τον Βασίλη Καπάταη. Κατόπιν ασχολήθηκα με το χαπκίντο και στην συνέχεια μέχρι σήμερα κι εύχομαι για πολλά χρόνια ακόμα με το BJJ.

Σε κέρδισε όμως το Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αισθανθείς ότι αυτή η τέχνη σου ταιριάζει;


Καταρχήν δεν είχα ακούσει για το BJJ.Τυχαία παρακολούθησα αγώνες vale tudo και κυρίως τους wanderlei silva και minotauro nogueira και μου έκανε φοβερή εντύπωση.Και κατάλαβα ότι για να κάνεις μικτές πολεμικές τέχνες πρέπει να μάθεις έδαφος.Έτσι και κόλλησα...


 Εκπρόσωπος της Brasa στην Ελλάδα και υπό την καθοδήγηση του Rodrigo Comprido Medeiros ενός καταπληκτικού αθλητή και αρχηγού της Brasa.Μίλησε μας για αυτήν την συνεργασία.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και πρόκειται για έναν καταπληκτικό άνθρωπο και μετά αθλητή και συνεργάτη.Η χημεία μας και οι απόψεις μας για το bjj είναι κοινή και αυτό είναι που μας κρατάει ενωμένους.Έρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα για προπονήσεις και σεμινάρια.
















Πολλοί αναγνώστες μας θα ήθελαν να μάθουν αν το Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου είναι μόνο η μάχη στο έδαφος που συνήθως βλέπουμε σε αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών;

Το bjj είναι μία πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει όλα τα παλαιστικά είδη(sambo,judo,ελληνορωμαική...),με αποτέλεσμα να είναι μία τέχνη με πολύ γυμναστική και πολλές τεχνικές είτε στο έδαφος είτε στην όρθια μάχη.Περιλαμβάνει ρίψεις,πνιγμούς,εξαρθρώσεις,καθηλώσεις,πόντους στους αγώνες...Μα πάνω απόλα είναι εγκεφαλικό άθλημα,θέλει φαντασία,αθλητικό πνεύμα.Η ονομασία που έχουν δώσεις στο bjj είναι human chess.
Απο κει και πέρα σαν brasa team έχουμε στην ύλη μας και αυτοάμυνα που αφορά άντρες,γυναίκες και σώματα ασφαλείας.


Έχεις πλούσια εμπειρία από αγώνες τόσο μεικτών πολεμικών τεχνών όσο και grappling/bjj και kickboxing, ποιές  θεωρείς κορυφαίες στιγμές  στην καριέρα σου και ποιά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδία σου;
Όλες οι στιγμές είναι σημαντικές,κάθε μία έχει της δική της αξία.Έχω στιγμές που μου έδωσαν χαρές απο το κικμποξινγκ, ανθρώπινες στιγμές μεταξύ δασκάλου και αθλητή,αλλά έχω δυνατές στιγμές και  απο το  bjj/mma χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.Η κάθε μία στιγμή ήταν μοναδική είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής και κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.


Θεωρείς ότι σε επίπεδο αγώνων η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει αθλητές υψηλών προσδοκιών να μας ανιπροσωπεύσουν σε διεθνείς αγώνες;

Εννοείται.Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών μπορεί να μπρει στο site της  ibjjf και θα διαπιστώσει πόσο πολύ καλούς αθλητές έχουμε και πόσα μετάλλια έχουν πάρει.Το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών είναι πολύ υψηλό και το μέλλον τους προοιωνίζεται ακόμα πιο λαμπρό.
Να ενημερώσουμε και τους φίλους μας ότι τον άλλο μήνα υπάρχουν trials για το ABU DHABI Brasilian jiu jitsu.Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι καλύτεροι θα πάνε στα τελικά.

Ηρακλή μία τυπική μέρα στη σχολή θα θέλαμε να μας περιγράψεις.
Ζέσταμα με prodigy(γελάει), τεχνική με πλήρη ησυχία (γελάει) και sparring με το κοντέρ στα κόκκινα (τα μάτια του γυαλίζουνε).

Ηρακλή πες μας που διδάσκεις και μπορούμε να σε βρούμε.


Διδάσκω στον Βυζαντινό σύλλογο Καλαμάτα στην Ιατροπούλου 4 κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 21:30-23:00 σε ένα φιλικό και προσιτό περιβάλλον για όλο τον κόσμο και όλες τις ηλικίες.




















Εδώ και λίγο καιρό είσαι και μπαμπάς. Ο Γρηγοριάδης junior θα ήθελες να ακολουθήσει τα βήματα σου;

Δεν θα ήθελα απλά να τα ακολουθήσει, θα ήθελα να τα πατήσει και να τον δω να γίνεται ακόμα καλύτερος απο μένα και σαν άνθρωπος και σαν αθλητής.

Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησες.Σου ευχόμαστε καλή τύχη και υγεία σε ότι κι αν κάνεις.Αν θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι παρακαλώ.....

Εγώ σας ευχαριστώ γα τον χρόνο που μου δώσατε για να κάνω μία ρώτη γνωρίμια με τον κόσμο της Καλαμάτα και εύχομαι να σας δω κι απο κοντά.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου