Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜUΑΥ ΤΗΑΙ STEVE KAPONIS








Επιστροφή στην πατρίδα για τον γνωστό δάσκαλο των πολεμικών τεχνών της πόλης μας Master Καπωνη Σταυρο από την μακρινή Ασία .

Με της αποσκευές γεμάτες γνώσεις κα νέες εμπειρίες επέστρεψε στην πόλη μας ο γνωστός δάσκαλος πολ. Τεχνών Καπωνης Σταυρος έτοιμος να της μοιραστή μαζί μας . Το ταξίδι του συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη και Καμπότζη είχε ως σκοπό την εκπαίδευση του στην πολεμική τέχνη του Muay Thai και του Bokator αρχαίας πολεμικής τέχνης της Καμπότζης.

Bokator, η πολεμική τέχνη των αρχαίας Καμπότζης, απεικονίζεται στα ανάγλυφα στους τοίχους του Angkor Wat, τον περίφημο ναό που βρίσκεται στη βορειοδυτική Καμπότζη, στην πρωτεύουσα της άλλοτε πανίσχυρης αυτοκρατορίας των Χμερ το Bokator είναι ένα σύστημα μάχης που χρησιμοποιούνταν από τον στρατό του Angkor, το Bokator έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη κυριαρχία της angkorean αυτοκρατορίας στο μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας γύρω στο 800 μ.Χ. μέχρι τις αρχές του 15ου αιώνα.

Το Σιάμ γνωστό ως Ταϊλάνδη σήμερα, νίκησε το Angkor στο 1431, όπου και αρχίζει μια μακρά διαμάχη με το Βιετνάμ για τον έλεγχο του βασιλείου των Χμερ, πριν παρέμβει η Γαλλία τον 19ο αιώνα δημιουργώντας αποικίες πάνω από την περιοχή.



Η στρατιωτικές επιδρομές έπληξαν την Καμπότζη στα μέσα έως τα τέλη του 20ου αιώνα, όταν οι Ερυθροί Χμερ του κομμουνιστικού στρατού κατέκτησαν την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πνομ Πενχ. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του μετέπειτα Πολ Ποτ, και η βίαιη επιρροή των Ερυθρών Χμερ συνεχίστηκε και στην δεκαετία του 1990.

Αν και η παράδοση του Bokator είχε χαθεί σχεδόν στην διάρκεια της αιματηρής εποχής των Κόκκινων Χμερ , αναβίωσε τα τελευταία χρόνια με την επιστροφή της ειρήνης στην περιοχή. Το 1999, ένας από τους μεγαλύτερους master τον πολεμικών τεχνών, Grandmaster San Kim Sean, επέστρεψε στην Καμπότζη περίπου 20 χρόνια μετά την φυγή των Ερυθρών Χμερ καθώς και είχε εξοριστεί στο Βιετνάμ όπου και εκπαίδευε τον Στράτο του Βιετνάμ στης πολεμικές τέχνες .

Ο master San Kim Sean είναι ο μόνος μεγάλος πλέων δάσκαλος της αρχαίας πολεμικής τέχνης Bokator που απαριθμεί 2000 χρόνια από την δημιουργία της στο Βασίλειο του Angkor Wat στην Καμπότζη , από το 2001 γίνονται προσπάθειες αναβιώσεις της αρχαίας τέχνης και ο grandmaster San Kim Sean ίδρυσε την πρώτη επίσημοι σχολή στην πόλη Πνοχ Πενχ της Καμπότζης με την ελπίδα διάδοσης της στον υπόλοιπο κόσμο .

Ο Κύριος Καπωνης Σταυρος είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατάφερε να διδαχθεί από τον μεγάλο δάσκαλο San Kim Sean και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη του Bokator που μεταταφραζετε στα ελληνικά << σκοτώνοντας το λιοντάρι >>
Ο master Καπωνης Σταυρος διδάσκει πολεμικές τέχνες στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας στην αίθουσα μαζικού αθλητισμού , έχει εκπαιδευτεί στον ναό Σαολίν στην Κίνα στην Ταϊλανδή και Καμπότζη , έχει 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο τον πολεμικών τεχνών και σας προσκαλεί όλους σας να γνωρίσετε της πραγματικές πολεμικές τέχνες μαζί του . Για περισσότερες πληροφορίες στο group της σχολής στο facebook KAPONIS MARTIAL ARTS SCHOOL η στο τηλ : 6945199104.





Ο μάστερ Καπωνης Σταυρός προπονητής του συλλόγου είναι πολύ ικανοποιημένος καθώς η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδος Box Savate που θα πραγματοποιηθεί στης 24 Μαΐου στη Αθήνα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

newblood15@hotmail.com
Office:Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας / τηλ : 6945199104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου