Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ασταμάτητη για ακόμη μία διοργάνωση η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Τόκιο το 2010, εντυπωσίασε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών. Ένα μετάλλιο που ισοδυναμεί με 100 βαθμούς και θα της χαρίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία ως γνωστόν μετράει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Γιαννιώτισα τζουντόκα, σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες, όλες με Ippon. Αρχικά επικράτησε της Νατάλια Μουσάγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο νίκησε την Ουκρανή, Ολένα Σάικο. Στον ημιτελικό, έκαμψε την αντίσταση της Λιζάρ Μπεν Μελέχ από το Ισραήλ, για να πετύχει ακόμη μία νίκη στον τελικό, επί της Γερμανίδας, Βιόλα Βέχτερ. Οι δύο αθλήτριες είχαν αναμετρηθεί και στο Παγκόσμιο του Τόκιο, με την Μπουκουβάλα να αναδεικνύεται νικήτρια και σε εκείνη τη «μονομαχία».


Στην ίδια κατηγορία έλαβε μέρος και η Σοφία Τσολάνη, η οποία όμως με μία ήττα από την (σαφώς) πιο έμπειρη, Κιφαγιάτ Γκασίμοβα από το Αζερμπαϊτζάν, αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ιουλιέτα, η οποία σε κάθε αγώνα δίνει τη ψυχή της για να μπορέσει να φτάσει στη νίκη. Είναι η αθλήτρια που μπορεί με τη θέλησή της να οδηγήσει το ελληνικό γυναικείο τζούντο πολύ ψηλά. Πολλά συγχαρητήρια και στον εθνικό προπονητή των γυναικών, Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν για το άθλημα. Οι γνώσεις του έχουν βοηθήσει όλα τα κορίτσια να φτάσουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα το τζούντο των γυναικών στη χώρα μας να διανύει την καλύτερή περίοδο. Αντίθετα απ` ότι συνέβαινε στο παρελθόν, με την παρουσία προπονητών από την Ιαπωνία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, το ελληνικό γυναικείο τζούντο επί ημερών του Βλαδίμηρου Παπαδόπουλου, έχει ανοδική πορεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου