Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

WADO KARATE ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WADO – KARATE

     To WadoKarate είναι από τα πιο συναρπαστικά συστήματα karate βασιζόμενο στην ταχύτητα της μετακίνησης του σώματος ( tai sabaki, nagashi ) και ταυτόχρονη αντεπίθεση, εμπλουτισμένο με τεχνικές ju jitsu που το καταστούν σαν ένα πλήρες σύστημα άοπλης μάχης.
Διδάσκονται τεχνικές όπως : Χτυπήματα με τα χέρια (γροθιές, χτυπήματα με ανοιχτό χέρι, χτυπήματα με τους αγκώνες, τις παλάμες κ.α), Χτυπήματα με τα ποδιά (ψηλά, μεσαία και χαμηλά λακτίσματα, χτυπήματα με τα γόνατα κ.α), κλειδώματα , καθηλώσεις, ρίψεις και ανατροπές, μάχη εδάφους, αποφυγές αντικειμένων όπως μαχαίρι κ.α.
     Δίνεται έμφαση στην αποφυγή των επιθέσεων με ταυτόχρονη μετακίνηση του σώματος για την αποφυγή της επίθεσης, και κατάλληλη εκμετάλλευση του βάρους και της δύναμης του επιτιθεμένου προς όφελος του αμυνόμενου.
     Το Καράτε εκτός από μια εξαιρετική πολεμική τέχνη είναι και άθλημα το οποίο έχει αναγνωρισθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή από το 1985, παρέχει στους αθλητές , όλα εκείνα τα προνομία που ισχύουν και για τα Ολυμπιακά αθλήματα , δεδομένου ότι είναι αναγνωρισμένο από την Γ. Γ. Αθλητισμού.
    Είναι μια από τις επίσημα αναγνωρισμένες Πολεμικής Τέχνες από την Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

ΚΑΡΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  
     Προπονείστε τα παιδιά σας τώρα, προσφέροντάς τους μια δραστηριότητα η οποία βελτιώνει θεαματικά την σωματική και ταυτόχρονα την ψυχική τους υγεία, ενώ παράλληλα τους παρέχει μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας κατά των δεινών που πλήττουν τους νέους σήμερα όπως η αδράνεια και η έλλειψη ενδιαφερόντων με όλα τα γνωστά επακόλουθα.

     Η προπόνηση στις παιδικές ηλικίες περιλαμβάνει ασκήσεις ελεύθερης γυμναστικής, βασικές τεχνικές του καράτε, λακτίσματα και ασκήσεις με τα χέρια, σε μια σειρά προκαθορισμένων ασκήσεων και κινήσεων με πλασματικούς αντιπάλους οι οποίες βελτιώνουν την τεχνική και τη φυσική κατάσταση. Ακόμα ασκήσεις με παιγνιώδη μορφή ψυχαγωγικού χαρακτήρα έτσι ώστε η προπόνηση να έρχεται πιο κοντά στην φύση του παιδιού.

     Μέσα από όλα αυτά τα στάδια προπόνησης βελτιώνεται η ευκαμψία, η ευλυγισία και η μυϊκή συναρμογή, συμβάλλοντας έτσι σε ένα σωστό σωματικό παράστημα. Οι σύνθετες ασκήσεις της προπόνησης βοηθούν στην αύξηση της κινητικής δεξιότητας, στο συντονισμό και στο ρυθμό της κίνησης. Επιπλέον προσαρμογές παρατηρούνται και στο μυϊκό σύστημα του παιδιού, όσον αφορά τη δύναμη και την ταχύτητα και τέλος η προπόνηση επιδρά θετικά στο κέντρο ισορροπίας βελτιώνοντας αισθητά τη σχέση του με το χώρο και το χρόνο. Γενικά, οι πολεμικές τέχνες γυμνάζουν συμμετρικά όλο το σώμα του παιδιού βοηθώντας το έτσι σε όλα σχεδόν τα αθλήματα και τις λοιπές δραστηριότητές του.(ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ). ΚΑΡΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 



                                           
Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε το καράτε!
     Το καράτε προσφέρει ολοκληρωμένη σωματική εκγύμναση και ταυτόχρονα ψυχική και πνευματική ισορροπία και φυσικά , κατά την έννοια της Πολεμικής Τέχνης, είναι μια άριστη εξάσκηση για την αντιμετώπιση όλων όσων επιβουλεύονται την σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε άψογη φυσική κατάσταση για να ξεκινήσετε. Θα την αποκτήσετε με την προπόνηση και μάλιστα στο ρυθμό που εσείς μπορείτε και στο χρόνο που διαθέτετε.

     Ο σεβασμός όλων προς όλους είναι από τις θεμελιώδης αρχές του καράτε! Το φιλικό περιβάλλον, το προσωπικό ενδιαφέρον των δασκάλων και η ειλικρινής άμιλλα των συναθλητών κάνουν την προπόνηση όχι μόνο ευχάριστη και αποδοτική, αλλά και ένα όμορφο κοινωνικό γεγονός.

Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να καλεσετε στα τηλεφωνα : 28310 50061            28310  (OLYMPIC AQUA FITNESS CENTER) και 6948571036  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ).

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

Με αθλητικους χαιρετισμους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου