Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τελευταία ημέρα στο Παγκόσμιο 2010 της WKA στη Σκωτία

Τελευταία και πιο συναρπαστική μέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της WKA. Αρχίζουμε από της κατηγορίες των κοριτσιών ηλικίας -12. Συγκεκριμένα η Οικονόμου Εβίτα και η Σαράντη Τζίνα. Τα πιο μικρά κορίτσια της αποστολής συμμετείχαν σε δυο πολύ δύσκολες κατηγορίες και έτσι δεν κατάφεραν να φτάσουν τα μετάλλια. Όμως οι Ελληνίδες Πρωταθλήτριες όλο και δυναμώνουν στο παιχνίδι τους και υπόσχονται πολλά.
Σήμερα ήταν ο Τελικός της Γκρουεβας Τυχομοιρας στη κατηγορία -60κιλα εφήβων. Μετά από δυο δύσκολα δίλεπτα με την Γερμανίδα πρωταθλήτρια η δικια μας Τυχομιρα κατάφερε  να προηγηθεί  δίνοντας δυο δυνατές κόντρες, τη μια στο κεφάλι όπου το σκορ ανέβηκε δυο πόντους. Έτσι η Γκρουεβα πήρε το χρυσό μετάλλιο.   Η νεαρή Πρωταθλήτρια δικαιώθηκε για το κόπο και τη κούραση του τελευταίου τριμήνου για τη προετοιμασία της.
Στα ομαδικά οι έφηβοι κατάφεραν το χρυσό μετάλλιο, στων ανδρών το ασημένιο και στα κορίτσια το Χάλκινο. Όλα ήταν δύσκολοι αγώνες αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι στις κατηγορίες αυτές λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές από κάθε χώρα.

Τη τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε η πιο δύσκολη κατηγορία του πρωταθλήματος, η ανοιχτή κατηγορία ανδρών. Μιλάμε για μια κατηγορία όπου όλοι οι καλύτεροι αθλητές μαζεύονται ανεξαρτήτως από κιλά και αγωνίζονται μεταξύ τους οι αθλητές. Φετινός νικητής στο παγκόσμιο ήταν Έλληνας Αθλητής Ευσταθίου Τριαντάφυλλος. Ο Τριαντάφυλλος ξεκίνησε πρώτο αγώνα με έναν πολύ καλό Καναδό Αθλητή των οποίο κατάφερε και νίκησε με δυο πόντους διαφορά. Στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με δυο συναθλητές του, τον Μαργαρίτη Μιχάλη και Βαρδάκη Δημήτρη. Ήταν και οι δυο δύσκολοι αντίπαλοι και οι αγώνες θεαματικοί με τον Τριαντάφυλλο να καταφέρνει να φτάνει τελικό με τον πολλές φορές Πρωταθλητή Βen Stewart.  Να σημειωθεί ότι οι αθλητές μεταξύ τους έχουν διαφορά κοντά στα 30 κιλά.  Μέχρι  και το τελευταίο δίλεπτο η διαφορά ήταν στο πόντο μέχρι που στο τέλος κατάφερε ο Τριαντάφυλλος να προηγηθεί με δυο πόντους τον Καναδό Αθλητή. Ο Τριαντάφυλλος πήρε το Χρυσό αλλά και το ποσό των 3000 ευρώ, το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο σε όλες τις ομοσπονδίες
Η Ελληνική Αποστολή έφυγε από το Παγκόσμιο με 4 Χρυσά, 2 Αργυρά και 6 χάλκινα. Μια ιδιαίτερα δυνατή συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου