Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση συλλόγων για αναβολή εκλογών



Μετά τον διορισμό μας ως προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας από το Πρωτοδικείο του Πειραιά και με δεδομένες τις περιορισμένες αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί από αυτό, δηλαδή την διενέργεια των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Παίδων Κορασίδων Α & Β και ανδρών - γυναικών και την πληρωμή και είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και χρεών της Ομοσπονδίας, προχωρήσαμε σε προφορική συμφωνία με τους εκπροσώπους των συλλογων, για την διενέργεια εκλογών, κατά παρέκκλιση των αρμοδιοτήτων μας. Κατόπιν αυτού, η συζήτηση της αίτησης του Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 13-5-2011 για διορισμό προσωρινής διοίκησης με αρμοδιότητα την διεξαγωγή εκλογών θα ήταν άνευ αντικειμένου, αφού μετά τις εκλογές η Ομοσπονδία θα είχε τακτική διοίκηση.


Προφανής στόχος μας ήταν η γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των οργάνων της Ομοσπονδίας για τον έγκαιρο οικονομικό και αγωνιστικό προγραμματισμό του νέου έτους.

Δυστυχώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Όμιλος φίλων Τζούντο Μαγνησίας» και του εκπροσώπου του κυρίου Ιωάννη Καφενταράκη, κατατέθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Πειραιά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης μας αυτής, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκλογές και να μετατεθούν ένα μήνα μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας που θα συζητηθεί στις 13-5-2011.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη από το Δικαστήριο με αυστηρά νομικά κριτήρια, μη λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες του αθλήματος και των Συλλόγων καθώς και το αγωνιστικό πλαίσιο που θα έπρεπε να κινηθούμε λόγω της προ ολυμπιακής χρονιάς που έπεται, καταδικάζει την Ομοσπονδία σε υπολειτουργία για ένα τουλάχιστον εξάμηνο.

Αφαιρεί επίσης τη δυνατότητα από την προσωρινή Διοίκηση να στηρίξει τα επιχειρήματα που απαιτούνται για την διεκδίκηση μεγαλύτερης επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη νέα χρονιά, εφόσον, λόγω των περιορισμένων αρμοδιοτήτων της, της απαγορεύεται μέχρι τις εκλογές κάθε δραστηριότητα πέραν της ορισμένης από το Δικαστήριο.

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα αρνητική για το άθλημα που εκπροσωπούμε και για το οποίο αγωνιζόμαστε ανιδιοτελώς και λυπούμαστε ιδιαίτερα γιατί με τον τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι δυνατότητές μας να στηρίξουμε την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών μας για Διεθνείς αγώνες, αλλά και να βοηθήσουμε στην διοργάνωση τοπικών αγώνων για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος.



Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου