Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

UFC 124: St Pierre vs Kosheck


Στην έδρα του, το Montreal, μπροστά σε 23.000 Γαλλο-Καναδούς υπερασπίστηκε τη ζώνη του, ο welterweight πρωταθλητης George St Piere ενάντια στον πολύ επικίνδυνο και πανούργο μαχητή Josh Koscheck. 






Δυστυχώς για τον Αμερικανό, η μάχη μπορεί να κράτησε 5 γύρους, αλλά ουσιαστικά είχε ήδη τελείωσει απο τον 1ο. Με ένα αστραπιαίο jab, ο Καναδός κατάφερε να σπάσει το δεξί ζυγωματικό του Koscheck*. Στο τέλος του πρώτου γύρου, και όταν οι μαχητές πήγαν στις γωνίες τους το μάτι του Αμερικανού είχε ήδη πρηστεί σα μπαλάκι του τέννις. Ο υπόλοιπος αγώνας ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενος. Αριστερό jab ασταμάτητα απο τον St Pierre, το οποίο τις περισσότερες φορές έβρισκε στόχο στο δεξί μάτι του Kos. Έτσι κύλησαν όλοι οι γύροι με τον Αμερικανό να είναι ανήμπορος να ρίξει γροθιές, να σταματήσει τις επιθέσεις του Καναδού ή και να σκοράρει κάποιο takedown. Κάποιες αποπειρες για takedown, αποδείχθηκαν τόσο τυφλές που ουσιαστικά δεν έβρισκαν στόχο. Πάντως, πρέπει να του δώσει κάποιος συγχαρητήρια που έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος, και δε σκέφτηκε ουτε στιγμή να τα παρατήσει. Αντιθέτως, απο τον St Pierre ίσως θα περιμέναμε ένα πιο εντυπωσιακό finalle σε έναν αγώνα ενάντια σε έναν μονόφθαλμο αντίπαλο. Όσοι λένε οτι ο George παίζει με γνώμονα την ασφάλεια και δεν παίρνειποτέ ρίσκα, δικαιώθηκαν και πάλι. Στο δια ταύτα πάντως, ο νεαρός Καναδός έχει ξεμείνει απο αντιπάλους, και ίσως έναν άλμα στα middleweight κιλά (185 λίβρες) να είναι το επόμενο λογικό βήμα, ενάντια στον τιτάνα Anderson Silva.

Ο πιο εντυπωσιακός αγώνας της βραδιάς πάντως δεν ήταν το main event. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του Thiago Alves με τον John Howard, πιθανά να ήταν οι μάρτυρες του καλύτερου Muai Thai που έχουμε δεί στο MMA. O νεαρός Βραζιλιάνος έριξε τεχνικές κλωτσιές, γυρίζοντας τη λεκάνη ώς εαν να παραδίδει σεμινάρια για την καλύτερη low κλωτσιά στο κόσμο, παράγοντας παράλληλα έναν ήχο σα να χτυπάς ένα κουπί με δύναμη πάνω στη θάλασσα. Μετά απο 3 τέτοιες ήταν προφανές οτι ο Howard έχανε το πάτημά του. Πέρα όμως απο τον τρόπο που χτυπούσε ο Alves, τα καλύτερα στοιχεία ήταν ο τρόπος που συνδίαζε τα χτυπήματά του, το head movement, καθώς και οι αποστάσεις του. Μία που τον έβλεπές να κάνει πίσω, και την επόμενη στιγμή ήταν ήδη μπροστά στο πρόσωπο του Howard, σκύβοντας και ρίχνοντας συνδιασμούς. Απίστευτος αγώνας με νικητή τον Βραζιλιάνο, και συγχαρητήρια και στους δύο τους για το υπέροχο θέαμα. Άξιο αναφοράς οτι ο Thiago Alves πριν ένα χρόνο ήταν στην εντατική για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο, και πλέον έχει επανέλθει πλήρως.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

Στα ελαφρά βάρη, ο Joe Stevenson πιάστηκε σε ένα hook του Mac Danzig και έσκασε με το κεφάλι στο έδαφος. Εντυπωσιακή νίκη για τον Danzig μόλις στο 2ο λεπτό του 1ου γύρου.

Επίσης στα ελαφρά βάρη, ο Αμερικανός Jim Miller συνάντησε και νίκησε τον Βραζιλιάνο Charles Oliveira. H ειρωνία είναι οτι ο Αμερικανός νίκησε τον Βραζιλιάνο επιδεικνύοντας πολύ καλό Brazilian Jiu Jitsu. Μέ ένα επίμονο kneebar νίκησε στο 2 λεπτό του 1ου γύρου. Το λάθος του Oliveira ήταν οτι αντί να χρησιμοποιήσει το ελεύθερο πόδι του για να ελευθερώσει το άλλο, αποφάσισε να χτυπάει τον Miller στο κορμί. Ο νεαρός συνεχίζει το ανίκητο σερί του 6-0.

Στα βαρέα βάρη, ο Ολλανδός Stefan Struve κέρδισε στον πρώτο γύρο τον φαφλατά Αμερικανό Sean McCorkle με ΚΟ (strikes). Νωρίς ο Ευρωπαίος βρέθηκε με τη πλάτη στο τοίχο μετά απο ένα body slam σε ένα σφιχτό kimura. Με υπομονή και επιμονή σύρθηκε προς τα πίσω, μετά στο κέντρο, και με απίστευτη τεχνική αέφυγε το kimura και παραλίγο να πετύχει armbar. Xρησιμοποιώντας to BJJ full guard, κατάφερε να αναποδογυρίσει τον McCorkle να βρεθεί αυτός απο πάνω να ελέγχει τη κατάσταση. Εκεί καθάρισε με άφθονο ground and pound. O Ολλανδός αποδεικνύεται ως ένα απο τα πολύ μεγάλα heavyweight ταλέντα του αθλήματος ειδικά αν σκεφτούμε οτι είναι μόλις 22 χρονών, και οτι σιγά σιγά βελτιώνει τη τεχνική του και τη μυική του μάζα.

Τέλος, ο Καναδός Pierson κέρδισε τον Riddle σε decision, και ο Bocek κέρδισε τον Hazelet με arm triangle.



*Η διάγνωση έγινε σε τοπικό νοσοκομείο στο Montreal και ο Koscheck δε κατάφερε να γυρίσει αεροπορικώς στις ΗΠΑ, καθώς μία φυσαλλίδα απο αέρα πίσω απο το ζυγωματικό θα του προκαλούσε μεγάλο πόνο κατά την πτήση.

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου