Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Paris Vasilikos The golden greek

paris_vasilikos
Αν έλεγε κάποιος στον Πάρη Βασιλικό στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ότι μετά από λίγα χρόνια, θα μοιραστεί το ρινγκ με τα μεγάλα αστέρια του Κ1, μάλλον θα τον έπαιρνε για χαζό.
Μην συγκρίνεται με τα σημερινά δεδομένα, όπου δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες αθλητές να έχουν  συχνά ευκαιρίες για αγώνες στο εξωτερικό. Τότε οι μόνοι Έλληνες που έπαιζαν έξω ήταν όσοι έμεναν εκτός Ελλάδος…



Τα κατορθώματά του λοιπόν αποκτούν άλλο ειδικό βάρος, χωρίς ουσιαστικά προπονητή αφού στους μεγάλους αγώνες του κατάφερνε να κάνει λίγες ημέρες προπόνησης με τον φίλο του Σωκράτη Καραίτη. Παράλληλα εργαζόταν τα πρωινά και τα απογεύματα ως προπονητής, χωρίς παρτενέρ προπόνησης στο ίδιο επίπεδο και το χειρότερο όλων, αγωνιζόμενος στα υπερβαρέα αφού μην ξεχνάμε ότι η κανονική κατηγορία κιλών του ήταν τα -91 κιλά και με το ζόρι προσπαθούσε με πολύ φαγητό να πάρει κάποια κιλά για να μπορέσει να αγωνίζεται στην ανοικτή κατηγορία.
Είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της WAKO (στα στυλ του ρινγκ κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει έως σήμερα από την χώρα μας), και αργότερα την επαγγελματική ζώνη της WAKO (ο Γιάννης Σοφοκλέους έγινε ο 2ος αθλητής που κατέκτησε την ζώνη μόλις πριν λίγες ημέρες).
Αξέχαστος δεν θα μείνει μόνο στους Έλληνες αλλά και στον Ερνέστο Χούστ που είδε για 3 γύρους ένα ελαφρύτερο και πιο κοντό άγνωστο Έλληνα να τον κοντράρει στα ίσια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου