Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Strikeforce 4-12-2010: Henderson vs Babalu II

Strikeforce 4-12-2010: Henderson vs Babalu II


Μία βραδιά που αντάμοιψε όσους προτίμησαν να παρακολουθήσουν το Strikeforce αντί του Ultimate Fighter Finalle. Πέντε αγώνες - τέσσερα νοκ άουτ.

Στο main event: o πρώην πρωταθλητης Pride FC middleweight και light heavyweight Dan Henderson εναντίον του πρώην Strikeforce light heavyweight πρωταθλητή Renato "Babalu" Sobral. Ομολογώ πως στοιχηματισα υπέρ του Sobral. Το δυνατό σημείο του Αμερικανού Henderson είναι το πολύ καλό wrestling (δύο φορές μέλος της ολυμπιακής αποστολής ΗΠΑ), το ground and pound και το "βομβιστικό" δεξί hook (αυτό που έστειλε τον Bisping για ύπνο πριν ένα χρόνο). O Sobral έχει επίσης καλό wrestling, καλό striking και πολύ καλό brazilian jiu jitsu. Είναι ένας ολοκληρωμένος μαχητής, σαν ένας κάτοχος καφέ ζώνης σε όλα τα στύλ. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Sobral να ρίχνει μερικά front kicks, low kicks και mid kicks για να ελέγξει την ορμή του Henderson.

Σπρώχνοντας μπροστά ο Henderson έριξε τον Babalu στο έδαφος. Εκεί έπεσε ανελέητο ground and pound μεχρι που ο Βραζιλιάνος έχασε επαφή με την πραγματικότητα. Μας θύμησε λιγάκι την ήττα του απο τον Mousasi όταν έχασε τον τίτλο. Στα αρνητικά βαραίνει και το γεγονός οτι τον αγώνα τον ζήτησε ο ίδιος ο Sobral αμέσως μετά τη νίκη του επι του Lawler. Τα rematch φαίνεται πως δε τον πάνε τον Βραζιλιάνο. Έτσι είχε γίνει και τον Chuck Liddell. Έχασε τον πρώτο αγώνα, έχασε και το rematch. Παρόλα αυτά παραμένει ένας πολύ διασκεδαστικός μαχητής με μια πληθώρα απο κινήσεις με τις οποίες μπορεί να τελειώσει έναν αγώνα.

Επόμενος αγώνας, Scott Smith vs Paul Daley. Εδώ ήταν και το νοκ αουτ της βραδιάς. Ο Βρετανός Daley ίσως να μην είναι ο πιο ολοκληρωμένος μαχητής, αλλά σίγουρα είναι στους κορυφαίους welterweight strikers ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Από την αρχή του αγώνα έδειξε τα δόντια του απέναντι σε έναν πολύ καλό, αν και σίγουρα πιο ανορθόδοξο striker, στο πρόσωπο του Scott Smith. Το κοινό αποκαλεί τον Smith "The comeback kid", και αυτό επειδή πάντα γλιτώνει απο του χάρου τα δόντια. Εκεί που τον έχεις ξεγράψει, με ένα δεξί στέλνει τον αντίπαλό του στο έδαφος να μετράει προβατάκια. Γι'αυτό και ο Daley ενώ τον είχε ζαλίσει απο νωρίς, δεν πλησίασε να τον αποτελειώσει. Αντ'αυτού τον άφησε να επιτθεί αυτός, και πιάνοντας τον βηματισμό του, με ένα δυνατό hook τον έστειλε αδιάβαστο. O Smith έπεσε σα νεκρός με το κούτελο στο πάτωμα.

Πολύ δυνατό ήταν και το νοκ άουτ του αγώνα Lawler vs Lindland. Χωρίς πολλά πολλά, ο Lawler είχε το προβάδισμα εξ αρχής βρίσκοντας στόχο επιμελλώς. Το μηδενικό head movement του παλαιστή Lindland τον κάνει εύκολο στόχο για κάθε αξιοπρεπή striker, πόσο μάλλον για τον "δολοφόνο με το δεξί hook" Robie Lawler. Με ένα δεξί τον έστειλε στο έδαφος, και με μία γροθιά σαν overhand δεξί επί εδάφους τον έστειλε για ύπνο. Οι γιατροί χρειάστηκαν 5 λεπτά για να τον ξυπνήσουν. Ίσως είναι ώρα για τον Αμερικανό άσσο της ελληνορωμαϊκής να κρεμάσει τα γάντια του.

Τέλος, στον αγώνα Antonio Silva vs Mike Kyle, είδαμε οτι υπάρχουν light heavy weights που μπορούν να στείλουν αδιάβαστους πολύ δυνατούς heavyweights. Με ένα 1-2 o Kyle εστειλε τον Bigfoot στο έδαφος, κάτι που heavyweights με κορυφαία χέρια όπως ο Arlovski, δεν έχουν καταφέρει ως τώρα. Ο 1ος γύρος ήταν όλος του Kyle. Στο 2ο γύρο φαινόταν οτι κάτι δεν πάει καλά. ο Αμερικανός δε χρησιμοποιούσε πλέον το δεξί του, μόνο το αριστερό, τους αγκώνες και χαστούκια με το δεξί. O Silva τον έριξε κάτω και τον αποτελείωσε με ground and pound. Μετά τον αγώνα ο Kyle, φόρεσε νάρθηκα αφού απο τον 1ο γύρο είχε σπάσει το χέρι του.

Μία άψογη κάρτα, μία φοβερή βραδιά για το MMA.

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/

1 σχόλιο: