Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τσαγκράκος Πουλικος -Πυγμαχία




Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η ελληνική πυγμαχία στο 2ο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο φιλοξενείται στην Ολυμπιακή εγκατάσταση της Νίκαιας.
Ο Πουλίκος Τσαγκράκος, στον α` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των 69 κιλών, επικράτησε στα σημεία 15-1 του κύπριου Θεόδωρου Χατζηστύλη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16", εκεί όπου θα τεθεί αντίπαλος του ισπανού Μαριάνο Ιλάριο Χιμένεθ. Ο πυγμάχος του Λεωνίδα Πειραιά, παρά τη σημαντική διαφορά ύψους που είχε από τον αντίπαλό του -γεγονός που τον δυσκόλεψε σημαντικά στο παιχνίδι του- πήρε προβάδισμα τεσσάρων σημείων με την ολοκλήρωση των πρώτων δύο γύρων (2-0, 4-0). Στον τρίτο γύρο και με δεδομένο ότι ο Χατζηστύλης "άνοιξε" το παιχνίδι του, προκειμένου να πάρει κάποια σημεία, έδωσε το περιθώριο στον Τσαγκράκο να διευρύνει το προβάδισμά του. Πήρε επτά σημεία (11-1) στον τρίτο γύρο και τέσσερα ακόμη στον τέταρτο, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον α` προκριματικό γύρο με μία άνετη νίκη (15-1).

"Παρόλο που αγωνίστηκα τραυματίας, πέτυχα μία εύκολη νίκη. Είναι νωρίς να μιλάμε για πρόκριση, αφού βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Για να φτάσουμε στην πρόκριση, χρειάζομαι ακόμη κάποιες νίκες. Γενικά πάντως, καλύτερα να μιλάμε πάνω στο ρινγκ, παρά να μιλάμε κάτω από αυτό" δήλωσε ο Τσαγκράκος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου