Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Dream Dynamite 2010



Κάθε πρωτοχρονιά όλες ή έστω οι περισσότερες οικογένειες μαζεύονται γύρω απο το τραπέζι και ανταλλάζουν δώρα και ευχές. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και άλλοι πολλοί λαοί πλήν όμως των Γιαπωνέζων. Είναι θέμα prestige στη χώρα των Samurai να αλλάξει κάποιος τη χρονιά παρακολουθώντας ζωντανά ένα τσούρμο αγώνες ΜΜΑ/Kick Boxing.

Έτσι έγινε και φέτος. Η Dream σε συνεργασία με το Κ-1 εφεραν εις πέρας τη διοργάνωση με ονόματα όπως:

Alistair Overeem (W, KO, new DREAM Heavyweight Champion) vs Todd Duffee (L)
BiBiano Fernandez (L) vs Takaya (W, decision, new DREAM Featherweight Champion)
Kawajiri (W, decision) vs Josh Thompson (L)
Shinya Aoki (L) vs Nagashima (W, KO)
Sakuraba (L) vs Zaromskis (W, doctor stoppage)


Kharitonov (W, KO) vs Mizuno (L)
Gegard Mousasi (W, decision) vs Kyotaro (L)
Minowaman (L) vs Izumi (W, TKO)
Jerome Le Banner (L) vs Ishii (W, decision)

και άλλους πολλούς.



Οι στιγμές της διοργάνωσης που μας έμειναν:

1) Το flying knee του Nagashima στον Aoki, επιβεβαίωσε οτι κάθε μάχη ξεκινάει όρθια. Οι ειδικοί κανόνες για αυτό τον αγώνα μεταξύ του Ιάπωνα υπερήρωα του ΜΜΑ, Aoki, και του μεγάλου ταλέντου του Κ-1, Nagashima ώς εξής:

1 γύρος με κανόνες Κ-1 & 1 γύρος κανόνες ΜΜΑ.

Στο πρώτο γύρο είδαμε τον Aoki να αποφεύγει τη μάχη σώμα με σώμα όπως ο διάολος το λιβάνι. Έκανε κυριολεκτικά τα πάντα, από κωλοτούμπες και jogging μέχρι drop kicks τύπου WWE (κατς). Έτσι, πέρασαν τρία λεπτά με τον Nagashima φανερά εκνευρισμένο. Ο Αόκι κατάφερε να βγεί απο τον πρώτο γύρο αναίμακτα μα με τον κόσμο να τον γιουχάρει. Μπαίνοντας στο 2ο γύρο περίμενε πως τώρα έχει το πάνω χέρι ως ο άσσος του jiu-jitsu ενάντια στον μονόπλευρο kick-boxer. Και φυσικά έκανε λάθος. Με το που βούτηξε για το take-down, o Nagashima σηκώθηκε για flying knee και τον βρήκε στο πρόσωπο στέλνοντάς τον λιπόθυμο στο έδαφος. Πολύ άσχημη ήττα για τον Αόκι, και πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Nagashima τον οποίο τελευταια φορά είδαμε στους 8 του Κ-1 Max 2010 να χάνει απο τον δικό μας Μιχάλη Ζαμπίδη.

2) Ο Ολλανδός Alistair Overeem κέρδισε μία ζώνη απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος κόπηκε απο το UFC μετά απο μονάχα δύο αγώνες (με UFC record 1-1), τον 24χρονο Todd Duffee. Και οι δύο μαχητές έμοιαζαν με super-ήρωες στα 110-120 κιλά. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι και καμία διάκριση για την οποία αξίζει να καυχιέται κανείς, και σίγουρα ο Overeem πρέπει να μπεί στο κλουβί με πιο άξιο ανταγωνισμό, όπως αυτόν που μπορεί να του προσφέρει το βαρέων βαρών roster του Strikeforce.

3) Ο Ρώσος Kharitonov φαίνεται να προσπαθεί για 2 πράγματα:
i) Ή έχει ξεμείνει απο λεφτά, και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα παλεύοντας με τενεκέδες, γιατί ο Mizuno πραγματικά έχει ένα άθλιο ενεργητικό,
ii) Ή παίρνει εύκολους αγώνες προκειμένου να ξαναχτίσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Εύχομαι να πρόκειται περί του 2ου καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο Sergei πρίν λίγα χρόνια έμπαινε στο ring και έπαιζε στα ίσια με ονόματα όπως ο Antonio Rodrigo Nogueira, ενώ είχε καθαρίσει με ευκολία και τον Semmy Schilt. Τελευταια φορά τον είδαμε πρίν ένα μήνα να χάνει στο Κ-1 ενάντια σε έναν καχεκτικό Muai-Thai fighter.

4) Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Gegard Mousasi ενάντια σε εναν από τους συμμετέχοντες του Κ-1 Grand Prix, τον Kyotaro. Ο 1ος και ο 3ος γύρος ήταν σχετικά ίσοι, αλλά στον 2ο ο Αρμενιο-ολλανδός έριξε knock down τον Ιάπωνα, και πήρε τον γύρο τουλάχιστον με δύο βαθμούς διαφορά.

5) Στον αγώνα Thompson-Kawajiri είχαμε είχαμε άλλη μία έκπληξη. Με τη συνεργασία μεταξύ Strikeforce και Dream βλέπουμε όλο και πιο συχνά superfights μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων μαχητών. Η εν λόγω μάχη προβλεπόταν να πάει με τους ρυθμούς του Αμερικανού Thompson. Τελικά, ο Ιάπωνας Kawajiri κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα με το πολύ δυνατό wrestling και να κρατήσει στο έδαφος για το μεγαλύτερο διάστημα τον Thompson. Ήταν μία νίκη την οποία είχε απόλυτα ανάγκη.

Γενικά, ήταν μία πολύ καλή κάρτα και το 2011 διαφαίνεται λαμπρό για τα Combat Sports.

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου