Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Όλο το απεργιακό πρόγραμμα στα μέσα μεταφοράς

Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες περιλαμβάνει το... μενού της εβδομάδας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωρίς τρένα την Τετάρτη, χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό την Πέμπτη.

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι συνδικαλιστές στα ΜΜΜ δεν κάνουν βήμα πίσω στη διαμάχη τους με την κυβέρνηση. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν ξανά πρόβλημα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια κατάσταση να επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα. 

Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Λεωφορεία και τρόλεϊ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11:00-15:00. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 13 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Από την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση για να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις. 

ΗΣΑΠ: Σκέψεις για 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα μείνουν την Τρίτη οι συρμοί του Ηλεκτρικού. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων. 

Οι συρμοί θα μείνουν κινητοποιημένοι την Τετάρτη, 12 του μήνα λόγω 24ωρης απεργίας, ενώ νέα στάση εργασίας θα γίνει 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. 

Μετρό: Κανονικά την Τρίτη, 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Κανονικά θα κινηθούν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ. Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα απέχουν από τα καθήντά τους από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 20:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Το Τραμ θα ακινητοποιηθεί 12:00 με 16:00.

Μεταξύ των συνδικαλιστών του Μετρό, πάντως, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό,από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μήνα, θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών θα κατατεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου