Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Supercamp: Fedor Emelianenko & Shane Carwin



Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Fedor Emelianenko να προπονείται με τον Shane Carwin για το επερχόμενο τουρνουά του Strikeforce. Η γνωριμία μεταξύ των δύο μαχητών ξεκίνησε όταν ο Carwin δήλωσε στο Twitter οτι υποστηρίζει τον Fedor στον αγώνα του με τον Fabricio Werdum, κάτι που λίγοι μαχητές του UFC παραδέχονται δεδομένης της κακής σχέσης του Fedor με τον πρόεδρο του UFC Dana White. Λίγους μήνες αργότερα ο Emelianenko έστειλε μύνημα υποστήριξης στον Carwin όταν ο τελευταίος έχασε μέσα από τα χέρια του τον αγώνα τίτλου εναντίον του Brock Lesnar.

Πρόσφατα ο Emelianenko δέχθηκε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμάσία του για το τουρνουά και ο ίδιος είπε οτι σκοπεύει να μείνει στη Ρωσία όπως πάντα, αλλά δε θα το πείραζε να προπονηθεί και με τον Shane Carwin.

Ο Shane Carwin με τη σειρά του δήλωσε οτι σκοπεύει να ταξιδέψει στο προσεχές μέλλον για σκοπούς προπόνησης, και αν όλα πάνε καλά ίσως και στη Ρωσία.

Τα οφέλη για τον Carwin είναι προφανή: submissions και sparring με τον κορυφαίο μαχητή sambo του κόσμου. Στα + είναι και οι σκληροπυρηνικές αλλά και πιο αγνές μέθοδοι προπόνησεις του Ρώσου καθώς και η έμφαση που δίνει στο cardio, ένα κομμάτι στο οποίο ο Carwin αποδείχθηκε αδύναμος στον αγώνα του με τον Lesnar. O Fedor σε περιόδους αγώνων τρέχει 15 μίλια την ημέρα.

Από την άλλη, ο Emelianenko θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κλασικό αμερικάνικο στυλ ΜΜΑ, δηλαδή τα πάντα θα βασίζονται στο wrestling, τη πυγμαχία και το ground and pound. Τεχνικά, δε νομίζω οτι μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα ο Ρώσος, αλλά σίγουρα θα νιώσει πως είναι να παλεύεις με έναν body builder 120 κιλών με πολλά μετάλια κολεγιακής πάλης. Επιπλέον, θα κάνει την εικόνα του ακόμα πιο γνώριμη στο κοινό της Αμερικής, η οποία αποτελεί την πιο ενεργή αγορά ΜΜΑ.

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/01/supercamp-fedor-emelianenko-shane.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου