Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Grappling, Παγκρατίου και Μαχητικού Grappling

Στο Yuzhny της Ουκρανίας, από τις 09 έως και τις 11 Ιουνίου, θα διοργανωθεί το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου, Grappling (GI & NO-GI) και Μαχητικού Grappling. Μόνο οι ομοσπονδίες μέλη της FILA για το 2011, και αφού δηλώσουν τους αθλητές τους εμπρόθεσμα, μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Η FILA ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες ότι η συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διοργανωθεί στο Βελιγράδι, και μάλιστα με τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό αθλητών που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όχι μεγαλύτερο.


Κάθε εθνική ομοσπονδία έχει δικαίωμα να δηλώσει έναν (1) αθλητή ανά κατηγορία βάρους εκτός από την απόλυτη
κατηγορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν έως και τρεις (3) αθλητές ανά εθνική ομοσπονδία. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι 20 ετών και άνω, σε αθλητές 18 και 19 ετών θα επιτραπεί η συμμετοχή τους μόνο με την κατάθεση ιατρικής βεβαίωσης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FILA, κάθε ομάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα άλλα δεν εμφανιστεί στους αγώνες ή εμφανιστεί με μικρότερο από τον δηλωμένο αριθμό αθλητών θα χρεωθεί το μισό του αντίτιμου των ξενοδοχειακών εξόδων για όλους τους απέχοντες αθλητές, η επιβάρυνση αυτή δεν θα ισχύσει σε ειδικές περιπτώσεις όπως άρνηση έκδοσης βίζας ή με ιατρική βεβαίωση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις (3) πιστοποιημένες από την FILA παλαίστρες σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς και στις ακόλουθες κατηγορίες βάρους:
Άνδρες: 60, 65, 70, 75, 80, 90, 110 κιλά, απόλυτη κατηγορία
Γυναίκες: 50,55, 60, 65, 75 κιλά, απόλυτη κατηγορία

Οι αγωνιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να δηλωθούν και να συμμετάσχουν σε διάφορα στυλ (No-Gi, Gi), Παγκράτιο και Μαχητικό Grappling, με την προϋπόθεση ότι θα παραστούν στην διαδικασία ζύγισης σε κάθε ένα από τα δηλωθέντα στυλ. Αθλητής ο οποίος έχει δηλωθεί σε κάποιο στυλ και δεν εμφανιστεί ή εμφανιστεί εκπρόθεσμα στην διαδικασία ζύγισης θα αφαιρεθεί από την λίστα συμμετεχόντων και δεν θα αγωνιστεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FILA, επαγγελματίες αθλητές Μικτών Μαχητικών Αθλημάτων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στο μαχητικό grappling.

Σε κάθε κατηγορία βάρους θα δοθούν βραβεία:

1η θέση: χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα και ειδικό έπαθλο
2η θέση: αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα
3ες θέσει: χάλκινα μετάλλια, διπλώματα
5η έως 10η θέση: διπλώματα

Οι τρεις πρώτες ομάδες σε κάθε στυλ θα λάβουν από ένα κύπελλο.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν ελέγχους αντιντόπινγκ στους χρυσούς νικητές. Το εργαστήριο που θα διεξάγει τους ελέγχους θα είναι πιστοποιημένο από την ΔΟΕ και την WADA. Η διαδικασία λήψης και μεταφοράς των δειγμάτων στο εργαστήριο περιγράφεται αναλυτικά στον κανονισμό της FILA και στον αντιντόπινγκ κώδικα της WADA.

Μόνο πιστοποιημένοι από την FILA διαιτητές έχουν το δικαίωμα να διαιτητεύσουν τους αγώνες. Όλοι οι διαιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν το προγραμματισμένο για της 08 Ιουνίου 2011 σεμινάριο διαιτησίας.
palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου