Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011


Εξιτήριο του Νίκου Παπαδημητρίου από το νοσοκομείο. Επιτυχημένη η χειρουργική επέμβαση! "Νέο" - "σιδερένιο" σαγόνι για τον πρωταθλητή μας






Όταν πριν λίγες ήμερες στο αγώνα που είχε στην Χαλκίδα απέναντι στον Ολλανδό Milo El Geubli κανείς δεν φανταζόταν πως θα τελειώσει ο αγώνας. Δυστυχώς για όλους μας ο αγώνας τέλειωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Νίκος “sweetkill” Παπαδημητρίου έφυγε εσπευσμένα για το κοντινότερο νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι από το άνανδρο χτύπημα του αντίπαλου του. Μόλις έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος μαζί με τον προπονητή του κατευθύνθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς είχε ο αθλητής.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης λοιπόν διαπίστωσαν διπλό κάταγμα στο σαγόνι του αθλητή κάτι που σήμαινε από την αρχή πως θα έπρεπε να γίνει άμεσα επέμβαση όπως και έγινε. Η επέμβαση αποκατάστασης κράτησε αρκετές ώρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες το μεσημέρι και το άσχημο κάταγμα στο σαγόνι του Νίκου αποτελεί παρελθόν. Η επέμβαση όμως δεν ήταν εύκολη καθώς το σημείο όπου βρισκόταν το τραύμα συνιστούσε τρομερή προσοχή.
Το κάταγμα στο σαγόνι μας εξήγησαν οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Νίκο μετά την επέμβαση πως δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν αθλητή ειδικά όταν αυτός αγωνίζεται σε αθλήματα που υπάρχει συχνή σωματική κρούση.
Έτσι συνέστησαν προσοχή για τις πρώτες μέρες και παρουσιάστηκαν λίγο επιφυλακτικοί ως προς τον χρόνο ανάρρωσης και πλήρους αποκατάστασης του χτυπήματος.
Η ψυχολογία του Νίκου είναι σαφώς επηρεασμένη από αυτή την ιστορία άλλα ο Νικ όπως μας έχει συνηθίσει θα το παλέψει για να δώσει το παρόν στο επόμενο μεγάλο τουρνουά που δεν είναι άλλο από το It's showtime που θα γίνει στην Πολωνία. Το μυαλό του Νικ αφότου πήρε το (πολυπόθητο για εκείνον) εξιτήριο από το νοσοκομείο είναι στο πότε θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ξανά προπονήσεις. . Αυτό θα είναι εφικτό σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών σε περίπου 4 με 5 εβδομάδες αλλά ο Νικ έχει διαφορετική άποψη.
Η θέληση του, να ξαναγυρίσει στο “σπίτι του”(ρινγκ) είναι τεράστια και όπως φαίνεται καθαρά στα μάτια του είναι διατεθειμένος να σπάσει όλα τα κοντέρ για να είναι έτοιμος πολύ πιο γρήγορα από τον χρόνο που αρχικά έχουν δώσει οι γιατροί.
Φυσικά ο προπονητής του Νίκου κ. Νάσος Γλυκής ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να χειριστεί αυτή την κατάσταση έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα υποτροπής του τραύματος κάτι που θα αφήσει για πολύ καιρό έξω τον πρωταθλητή μας.
Έτσι με προσεκτικές κινήσεις και τεράστια προσοχή ο Νίκος θα ακολουθήσει αρχικά πρόγραμμα ενδυνάμωσης, διότι τόσες μέρες ο οργανισμός του έχει εξαντληθεί καθώς τρεφόταν μόνο με αλεσμένος τροφές και στη συνέχεια σιγά σιγά θα μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς έτσι ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου