Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης πρωταθλητής των 5 ηπείρων

Zambidis_with_the_W5_beltΕπέστρεψε στην Αθήνα Πρωταθλητής των 5 ηπείρων, κατακτώντας τον Παγκόσμιο Τίτλο W5!
Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, πιστοποίησε την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται πετυχαίνοντας δύο ακόμα πολύ μεγάλες νίκες και κατακτώντας τον Παγκόσμιο Τίτλο W5 σε τουρνουά 4 μαχητών στη Μόσχα!








Zambidis_Gogokhia_3









Ο Iron Mike μάγεψε και το ρωσικό κοινό με την τεχνική του και τα πολύ μεγάλα ψυχικά του αποθέματα, στο πλαίσιο του W5 Grand Prix KO όπου και αγωνίστηκε! Πρώτος του αντίπαλος ήταν ο πολύ δυνατός Ουκρανός Πρωταθλητής Enriko Gogokhia ο οποίος και στον πρώτο γύρο του ημιτελικού δυσκόλεψε τον Ζαμπίδη. Ο Έλληνας Πρωταθλητής στους επόμενους δύο γύρους ανέβασε στροφές και έστειλε το παιχνίδι σε έξτρα γύρο στον οποίο και κυριάρχησε, πέρνωντας ομόφωνα από τους κριτές το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.





Zambidis_Askerov_3










Αντίπαλός του, μία μόλις ώρα μετά τον ημιτελικό, ήταν ο σκληροτράχηλος Dzhabar Askerov που νωρίτερα είχε επιβληθεί του Ολλανδού William Diender. Ο Askerov (με 5 νίκες και 4 ΚΟ στους τελευταίους 5 αγώνες του!) αναζητούσε τη ρεβάνς από τον Iron Mike από το 2009 (ο Ζαμπίδης τον είχε νικήσει με ομόφωνη απόφαση των κριτών μετά από μία μεγάλη μάχη 5 γύρων στην Αυστραλία) και δήλωνε πως αυτό το τουρνουά ήταν η ευκαιρία του να αποδείξει την πραγματική του αξία μέσα στη χώρα του!
Από την έναρξη του 1ου γύρου ο Iron Mike ξεκίνησε πολύ δυνατά, παίρνοντας από πολύ νωρίς το προβάδισμα. Το κοινό στις κατάμεστες εξέδρες έσπρωχνε τους δύο μαχητές σε φρενήρη ρυθμό ανταλλαγής χτυπημάτων, αλλά ο Έλληνας Πρωταθλητής είχε τον τρόπο του να αμύνεται σωστά, προκαλώντας παράλληλα μεγάλη φθορά στον Askerov. Η λήξη του αγώνα βρήκε ομόφωνα το Μιχάλη Ζαμπίδη νικητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του W5 να πνίγεται στις αγκαλιές των συνεργατών του και τους Έλληνες ομογενείς στις κερκίδες να παραληρούν!
Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του κοινού για να θαυμάσει τον Iron Mike από κοντά όπου σε δημοπρασία που διεξήχθει εντός του σταδίου για μία θέση δίπλα στον Ζαμπίδη σε δείπνο που θα δινόταν μετά το τουρνουά, ο πλειοδότης δε δίστασε να διαθέσει 1.800 € !

Zambidis_winner_and_team








Στη γωνία του Μιχάλη Ζαμπίδη για άλλο ένα παιχνίδι βρέθηκε ο Μπάμπης Παπαδόπουλους (βοηθός προπονητή Γ. Μάλλιου), ο γυμναστής Αλέξανδρος Παπαδιονυσίου, ο γιατρός Βαγγέλης Στάμος, ο ένθερμός υποστηρικτής του Σωτήρης Τσαφούλια & η μάνατζέρ του Τόνια Φουσέκη.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου W5 δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα ένα τόσο σημαντικό τίτλο, όπως είναι το W5. Ήτανε όλα μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα! Από το ότι πρώτη φορά στην καριέρα μου αγωνίστηκα στη Μόσχα μέχρι τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και σκληρότητας που είχε το τουρνουά».
Με τους δύο αυτούς αγώνες, ο Ζαμπίδης συμπλήρωσε 165 αγώνες με 147 νίκες και 85 νοκ άουτ, ενώ η επόμενη μεγάλη μάχη του είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου στη Μελβούρνη, κόντρα στον Αυστραλό Πρωταθλητή John Wayne Parr .

Δείτε το video με την νίκη του Μιχάλη Ζαμπίδη στον τελικό:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου