Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο κορυφαίος, ακόμη κι αν δεν είναι στα καλύτερά του


Ο κορυφαίος, ακόμη κι αν δεν είναι στα καλύτερά τουΚάνοντας για άλλη μια φορά όσους βιάστηκαν στην αρχή της καριέρας του να τον χαρακτηρίσουν πυγμάχο μετρίου βεληνεκούς, ο Μάνι Πακιάο διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Φιλιππινέζος νίκησε στα σημεία τον «Σούγκαρ» Σέιν Μόσλεϊ μπροστά σε 16.412 θεατές που κατέκλυσαν το «MGM Grand Garden Arena» καθηλώνοντας παράλληλα και εκατομμύρια άλλους μπροστά στις τηλεοράσεις τους.

Μπορεί η εμφάνιση του να μην ήταν ανάλογη προηγουμένων που του χάρισαν τον τίτλο τουκορυφαίου πυγμάχου της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, όμως έδειξε πως ακόμη κι έτσι και στα 32 του χρόνια πια, δεν έχει αντίπαλο στις κατηγορίες μικρού σωματικού βάρους. 


Θα προτιμούσε βέβαια μια νίκη με νοκ-άουτ, κάτι που τελικά δεν έγινε κυρίως λόγω της αμυντικής τακτικής του αντιπάλου του.

Ο Μόσλεϊ βρέθηκε φαρδύς-πλατύς στο καναβάτσο στον τρίτο γύρο και στη συνέχεια απλά προσπάθησε να αποφεύγει τον Φιλιππινέζο στους υπόλοιπους εννέα, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι αντάξιο των προσδοκιών.

«Είμαι ευχαριστημένος για τη νίκη, αλλά πρώτο μου μέλημα είναι οι θεατές και η ικανοποίησή τους. Θα σας πω την αλήθεια. Περίμενα από τον Μόσλεϊ να παλέψει για τουλάχιστον πέντε γύρους, ώστε να έχουμε μια ευκαιρία να τεστάρουμε τη δύναμη και την αντοχή μας. Αλλά τι μπορούσα να κάνω τη στιγμή που ο αντίπαλός μου δεν ήθελε να αγωνιστεί», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Πακιάο, ο οποίος -μάλιστα- παραπονέθηκε για κράμπες από το κυνηγητό που αναγκάστηκε να ρίξει μέσα στο ρινγκ!

Ο 32χρονος πυγμάχος είναι σύμβολο στη χώρα του, μέλος του κοινοβουλίου και έχει το βαθμό του επιλοχία στο στρατό ξηράς. Είναι ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος που έφτασε στους δέκα τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή και μάλιστα σε οχτώ διαφορετικές κατηγορίες βάρους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου