Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

5oς στη Γεωργία ο Αρζουμανίδης

Ολοκληρώθηκε το 2ο grand prix "V. Balavadze & G. Kartozia" στην Τυφλίδα της Γεωργίας, όπου αγωνίστηκε ο Αρζουμανίδης Ιωάννης στην κατηγορία των 120 κιλών. Στον πρώτο αγώνα έχασε απο το Λευκορώσο Shemarov σ' ένα μάτς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Στο δεύτερο αγώνα αγωνίστηκε εναντίον του Γεωργιανού Sakandelidze, όπου μόνο ένας πάλευε. Ο γεωργιανός περίμενε μόνο τα λάθη του αντιπάλου του, ενώ οι διαιτητές δεν έκαναν ούτε μία παρατήρηση παθητικότητας... Ο Αρζουμανίδης πήρε την πρώτη περίοδο τραβώντας supplex. Στη συνέχεια στάθηκε άτυχος με την έδρα να παίζει σημαντικό ρόλο και στη διαιτησία... Πάντως σε αυτό τον αγώνα έγιναν ενέργειες μόνο από τον Έλληνα αθλητή.

Στην τελική κατάταξη μετά από υπολογισμό κερδισμένων πόντων και περιόδων πήρε την πέμπτη θέση, με συμμετοχή εννέα αθλητών.
Πρέπει να σημειωθεί πως στόχος της συμμετοχής σε αυτό το τουρνουά δεν ήταν η νίκη με τακτική αλλά η συνεχής και αδιάκοπη πάλη άσχετα με το αποτέλεσμα.
Ο απολογισμός του τουρνουά ήταν η καλή φυσική κατάσταση που έχει ο Αρζουμανίδης, η αναγνώριση μερικών λαθών τεχνικοτακτικής του αθλητή και ο εντοπισμός αδυναμιών των αντιπάλων του που έλαβαν μέρος σε αυτό το τουρνουά και συνεπώς πιθανών αντιπάλων στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο.

palema.gr Αρζουμανίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου