Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Διώξεις κατά "5" για διακεκριμένη κατασκοπεία στις υποκλοπές

ImageΠοινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος τουλάχιστον πέντε ατόμων, πρόκειται να ασκήσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες η Εισαγγελία Εφετών στη υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο στάδιο της έρευνας δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οδηγώντας την υπόθεση στο αρχείο, αλλά τώρα επανήλθε με κατηγορία κακουργήματος.
Ωστόσο, πριν από περίπου 10 μήνες, ξεκίνησε νέα έρευνα και ανασύρθηκε ο φάκελος από το αρχείο μετά την επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες στο στάδιο της προανάκρισης και της ανάκρισης» και στοιχεία που δεν αξιολογήθηκαν.
Η κατηγορία της διακεκριμένης κατασκοπείας αφορά Έλληνας και αλλοδαπούς, καθώς έχει ταυτοποιηθεί με στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας η αγορά τεσσάρων από τα καρτοκινητά-καθρέπτες.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου