Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Χάλκινο και πρόκριση για Τριανταφύλλου

Χάλκινο και πρόκριση για Τριανταφύλλου
Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στο Έγκερ της Ουγγαρίας.
Παρά την ταλαιπωρία που υπέστη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο-με την αλλαγή κατηγορίας από τους διοργανωτές η οποία μετά από ένσταση της ελληνικής αποστολής δεν ίσχυσε- ο Πάνος Τριανταφύλλου βρήκε το ψυχικό σθένος για να μπορέσει να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών, στο προτελευταίο παγκόσμιο κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στο Έγκερ της Ουγγαρίας.

Ο Έλληνας οπλομάχος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β’ κατηγορίας, σημειώνοντας σημαντικές νίκες, συμπεριλαμβανομένου και αυτής απέναντι στον Γάλλο «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2010, Λοράν Φρανσουά. Με την επιτυχία αυτή, ο Τριανταφύλλου βρίσκεται σχεδόν «αγκαλιά» με την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκεί σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Κάζαγλη, η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο θα έχει πιθανότατα τετραπλή παρουσία, αφού πολύ κοντά στην πρόκριση βρίσκονται οι Πυλαρινός, Αλεξάκης και Μπόγδος.
«Η διοργάνωση της Ουγγαρίας συγκέντρωσε τους καλύτερους αθλητές και το μετάλλιο του Τριανταφύλλου έχει τεράστια αξία. Ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να περάσει μια απίστευτη ταλαιπωρία, πριν από λίγο καιρό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν υποχρεώθηκε σε αλλαγή κατηγορίας. Η ψυχολογική του κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, όμως βρήκε το κουράγιο για να μπορέσει να φτάσει στο μετάλλιο και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, κάτι που «κλειδώσει» στα επόμενα τουρνουά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και το παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας τον Ιανουάριο», είπε ο Δημήτρης Κάζαγλης.
Συντάκτης: Onsports Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου