Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης Παλαιολόγος: No fight, no glory



Αναδημοσίευση απο sport24.gr

http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/mma/giannhs-palaiologos-no-fight-no-glory.3631901.html

O λόγος για τον Γιάννη Παλαιολόγο -γνωστός και ως "Παλέ", ο οποίος μοιράζεται στο Sport24.gr την εμπειρία του. Τον Έλληνα αθλητή ΜΜΑ που έχει διαπρέψει στην Ελλάδα και πλέον δοκιμάζει την τύχη του στο μαχητικό αυτό άθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκεί όπου το συγκεκριμένο άθλημα έχει τεράστια προβολή, ικανή να ανταμείψει στο έπακρο τους τόνους ιδρώτα που χύνουν αυτοί που το υπηρετούν.



Ο Γιάννης Παλαιολόγος βρίσκεται εδώ και έξι μήνες στο Λος Άντζελες και βιώνει το American Dream με καθημερινές σκληρές προπονήσεις σε κορυφαίο επίπεδο δίπλα σε καταξιωμένους αθλητές. Το ταξίδι στη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ονειρεμένο, χωρίς... εφιάλτες και του έχει χαρίσει σημαντικές παραστάσεις και εμπειρίες. Μέσω αυτών είναι δεδομένο ότι έχει ανέβει επίπεδο ως αθλητής, του οποίου η φιλοσοφία είναι αποτυπωμένη με μελάνι στα εσωτερικά των χεριών του: No fight, no glory!



Στις 29 Αυγούστου, θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στο "Κing Of The Cage" μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στις ΗΠΑ στα μαχητικά αθλήματα, αφού αποτελεί ουσιαστικά προθάλαμο του πασίγνωστου παγκοσμίως UFC. Αρκετοί πρωταθλητές και αθλητές που προέρχονται από το Κing Of The Cage κάνουν καριέρα αργότερα στο τοπ επίπεδο του UFC.
Αν θα ακολουθήσει και ο Έλληνας αθλητής το «δρομολόγιο» αυτό, θα το μάθουμε στο μέλλον. Για την ώρα μετράει μια νίκη και μια ήττα, περιμένοντας να αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο, τον Μεξικανοαμερικανό, Σαμ Λιέρα στο Λος Άντζελες.
Κάπου εκεί... σε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου, το Sport24.gr "εντόπισε" τον Γιάννη Παλαιολόγο. Και εκείνος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από τη δυτική ακτή των Η.Π.Α., στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, ξετιλύγει το «κουβάρι» της παρουσίας του στην Αμερική από τον Φεβρουάριου και αναφέρεται στην αναμέτρηση που έρχεται με αντίπαλο τον πρώην κάτοχο της ζώνης!


- Από πότε βρίσκεσαι στο Λος Άντζελες και ποιο είναι το πρόγραμμα σου:"Ήρθα στο Λος Άντζελες φέτος το Φεβρούαριο, γεμάτος φιλοδοξίες για προπονήσεις και αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο. Ξεκίνησα να προπονούμαι σε ένα από τα πιο δυνατά γυμναστήρια παγκοσμίως στο Κings MMA με δυο εν ενεργεία UFC Champions και μια μεγάλη ομάδα από επαγγελματίες".
- Η παρουσία σου στους αγώνες μέχρι στιγμής;"Άρχισα κατευθείαν αγωνιστικό πρόγραμμα με την ομάδα, ώστε όποτε και να παρουσιαζόταν ευκαιρία για αγώνα να είμαι έτοιμος. Έτσι και έγινε! Για τον πρώτο μου αγώνα ειδοποιηθήκαμε μια μέρα πριν. Εν τέλει πήρα το ματς στη διοργάνωση  Κing Οf The Cage μια από τις παλαιότερες στις ΗΠΑ. Νίκησα γρήγορα και μου πρόσφεραν συμβόλαιο".
- Πώς αντιμετωπίζουν εκεί οι διοργανωτές τους αθλητές;"Εδώ γενικά οι promoters και o κόσμος δεν εκτιμούν και επαινούν μόνο όσους νικάνε, αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να παίξουν και αγωνίζονται με ψυχή μέσα στο οκτάγωνο. Έτσι κλείστηκε το επόμενο ματς, ο νικητής του οποίου θα έπαιζε στη συνέχεια με τον κάτοχο της ζώνης. Ο αντίπαλός μου ήταν πολύ έμπειρος και δυνατός.  Δώσαμε ένα δυνατό και τεχνικό ματς αλλά ένα λάθος μου στο δεύτερο γύρο, στοίχισε την ήττα».


- Η συνέχεια;"Φυσικά, δεν σταμάτησα εκεί. Κατευθείαν μετά από μια μέρα συνέχισα τις προπονήσεις περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία. Αυτή ήρθε πλέον, αφού στις 29 Αυγούστου θα αντιμετωπίσω τον πρώην κάτοχο της ζώνης! Οι προπονήσεις που γίνονται εδώ είναι τόσο δυνατές που ο αγώνα έχει γίνει... Ήδη νιώθω έτοιμος για ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση με ψυχή και πάθος για νίκη και θέαμα. Το να προπονείσαι καθημερινά με όλους αυτούς του πρωταθλήτές σε ανεβάζει επίπεδο, τόσο αγωνιστικά όσο και σαν νοοτροπία γιατί είσια δίπλα τους όλη μέρα, βλέπεις πως αντιμετωπίζουν την προπόνηση και αποκτάς επιπλέον κίνητρο».
- Να κλείσουμε με ένα δικό σου μήνυμα, προς τους ανθρώπους που είναι στο πλευρό σου;"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μάνατζερ μου Κοσμά Λιβανό, στην Ergonutrition και to fitness week που με στηρίζουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου