Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι Καλύτεροι Boxer βραβεύθηκαν σε συνέδριο της AIBA

Στο τέλος ενός πολύ πετυχημένου συνεδρίου για την AIBA, δώθηκαν βραβεία για τους καλύτερους μπόξερ του έτους, τα οποία παρουσίασε ο πρόσφατα επανεκλεγμένος Πρόεδρος της AIBA CK Wu σε δείπνο που παρέθεσε κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου.

Ο Artur Beterbiev από την Ρωσία πήρε το βραβείο καλύτερου μπόξερ. Ο 25χρονος από το Khasavyurt είναι ο Ευρωπαίος και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 81kg. Έχει νικήσει τον Γάλλο Abdelkader Bouhenia με RSC στον πρώτο γύρο του ευρωπαϊκού τελικού των 81kg, μπροστά στο κοινό της Μόσχας πριν ο Γάλλος είχε καν την ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Beterbiev κέρδισε επίσης το 2008 το Παγκόσμιο Κύπελλο της AIBA, νικώντας τον Abbos Atoev από το Ουζμπεκιστάν, που τον είχε νικήσει στον παγκόσμιο τίτλο το προηγούμενο έτος. Κατά το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της AIBA, ο Beterbiev έφτασε στον τελικό όπου νίκησε έναν άλλο αντίπαλο από το Ουζμπεκιστάν, τον Elshod Rasulov.

Η Katie Taylor από την Ιρλανδία παίρνει το βραβείο καλύτερης μποξέρ της AIBA για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Η Taylor νίκησε την Cheng Dong από την Κίνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών του 2010, στα Μπαρμπάντος, τον περασμένο μήνα φτάνοντας στον τρίτο συνεχή τίτλο της. Η νίκη της για το χρυσό μετάλλιο ήταν η 100η νίκη της στις 106 αγώνες από το 2001.

Το βραβείο για το καλύτερο νεαρό μποξέρ πήγε στον Shaban Shahpalangov από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Μπακού, τον Απρίλιο. Αυτό του έδωσε το εισητήριο για την πρώτη του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη τον Αύγουστο, όμως εκεί δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου