Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πληροφορίες για την Ρωσική τέχνη Systema

Περισσότερο από μία σειρά μαχητικών τεχνικών που ο εκπαιδευόμενος οφείλει να απομνημονεύσει προκειμένου να θεωρηθεί ότι «κατέχει την ύλη», η Ρώσικη Πολεμική Τέχνη είναι ένα σύστημα κινητικών αρχών και εννοιών, το οποίο συνδυάζεται με μία αποτελεσματική προπονητική μέθοδο που επιτρέπει στον ασκούμενο να αυτοσχεδιάζει τις κατάλληλες «απαντήσεις» γιά μία ευρεία γκάμα μαχητικών καταστάσεων. Σύμφωνα με τον Grandmaster Αλεξάντερ Ρετουίνσκι, ιδρυτή του συστήματος ROSS (Γηγενές Ρώσικο Σύστημα Αυτοάμυνας), «...η πολεμική τέχνη δεν είναι κάτι που βρίσκεται εκτός μας. Πολεμική τέχνη είμαστε εμείς οι ίδιοι – απλώς, το έχουμε ξεχάσει». Εκτός από το να παρέχει στον ασκούμενο τις απαραίτητες μαχητικές ικανότητες γιά τις ανάγκες της πραγματικής ζωής, η προπόνηση στη Ρώσικη Πολεμική Τέχνη ασκεί επίσης ευεργετική επιρροή στη βελτίωση της γενικής υγείας του ασκούμενου.
Η προσέγγιση μας στη Ρώσικη Πολεμική Τέχνη είναι μία μέθοδος που ενισχύει τη μαχητική απόδοση, συνδυάζοντας την σύγχρονη έκφραση των παλαιότερων Σλαβικών πολεμικών παραδόσεων με την επιστημονική αντίληψη της ανθρώπινης ψυχοφυσιολογίας και εμβιομηχανικής. Περιέχει στοιχεία του συστήματος ROSS, του Systema RMA και των μαχητικών αγωνισμάτων της Ρώσικης Ομοσπονδίας Ολιστικής Μάχης Russian All-Around Fighting Federation.
Στα αρχικά στάδια της προπόνησης δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της σωστής εμβιομηχανικής κινησιολογίας, που επιτρέπει την παραγωγή σημαντικής δύναμης και την καλλιέργεια συνεχούς ροής κίνησης χωρίς προσπάθεια. Παράλληλα, εισάγεται το στοιχείο της εκμηδένισης της έντασης μέσω της αδιάλειπτης κίνησης, με την χρήση μίας σειράς ασκήσεων δεξιότητας (κυβιστήσεις, ασκήσεις με σχοινί, μακρύ ραβδί και διπλά ραβδιά). Πέραν αυτών, οι ασκούμενοι δουλεύουν πάνω σε πρόσθετες ικανότητες, όπως οι «μαλακές» πτώσεις στο έδαφος με επιστροφή στην όρθια θέση χωρίς προσπάθεια, και η δυνατότητα να απορροφούν ισχυρά κτυπήματα.
Το επόμενο στάδιο προπόνησης περιλαμβάνει την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει μία ευρύτατη γκάμα μοναδικών ασκήσεων γιά δύο άτομα προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες ικανότητες γιά την αυτοάμυνα, όπως οι αποφυγές, τα κτυπήματα, ο χειρισμός των αρθρώσεων, ρίψεις και ανατροπές, η άμυνα από θέση στο έδαφος καθώς και η χρήση (ή η άμυνα απέναντι στην χρήση) όπλων.
Τέλος, οι αποκτηθείσες ικανότητες από την προπόνηση δοκιμάζονται και ενισχύονται σε τεστ πλήρους επαφής με διάφορα σενάρια, καθώς και στο πεδίο των μαχητικών αγωνισμάτων της Ρώσικης Ομοσπονδίας Ολιστικής Μάχης (Russian All Around Federation).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου