Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ισχυροποιείται το Νοκ Ντάουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων


Συνάντηση Πραγματοποιήθηκε χθες 18-01-2011 στη Λάρισα μεταξύ της Ομοσπονδίας και των συστημάτων του Shidokan και Kyokoushin.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ένταξη στο ήδη υπάρχων σύστημα του Νοκ Ντάουν του οποίου ηγείται μέσα στην ομοσπονδία  κος  Λίο Κατσούρα και άλλων παρόμοιων συστημάτων με τρόπο συνεργασίας και σύμπνοιας. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΜΑ του 2010 στο πέραμα πραγματοποιήθηκε και το πρωτάθλημα Νοκ Νταουν.
Στη συνάντηση η διάρκεια της οποίας άγγιξε τις πέντε ώρες παραβρέθηκαν από την πλευρά της ΕΟΜΑ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γεώργιος Σαριαννίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΜΑ Στέλιος Πολίτης και ο Ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτριος Μαυροδάκος. Από την πλευρά του Shidokan ο αρχηγός του συστήματος στην Ελλάδα Λίο Κατσούρα και τα μέλη της οργάνωσης Χρήστος Καράγιωργας και Μπατζόγλου Μιχάλης και από την πλευρά του Kyokoushin ο αρχηγός του συστήματος και εκπρόσωπος της IFK στην Ελλάδα Στέφανος Τρανίδης και το μέλος της οργάνωσης Κώστας Γιαλιός.


Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου της ΕΟΜΑ ο οποίος ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η εξεύρεση τρόπου συνύπαρξης και συνεργασίας των συστημάτων μέσα στην ομοσπονδία ώστε να εξασφαλιστεί και η ανάπτυξη και πρόοδος των συστημάτων αλλά και η ειρήνη μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια κατατέθηκαν οι προτάσεις και από τις δύο πλευρές και έπειτα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των παρευρισκομένων συμφωνήθηκε η ένταξη των νέων συλλόγων στην ομοσπονδία αλλά και σε γενικές γραμμές, να υπάρξουν αγώνες σε διάφορες διαβαθμίσεις ώστε να ικανοποιούν όλα τα συστήματα. Θα γίνονται λοιπόν αγώνες Νοκ Ντάουν σε ‘’τατάμι’’ στους οποίους δεν θα υπάρχουν πιασίματα, οι οποίοι θα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την εμπειρία των αθλητών, σε αγώνες με πιάσιμο και ρίψεις οι οποίοι θα γίνονται πάνω στο ρινγκ και σε αγώνες ‘’τριάθλου’’ οι οποίοι θα γίνονται πάνω στο ρινγκ. Οι αγώνες τριάθλου οι ποίοι αναμένεται να προκαλέσουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρων όλων ήταν μια πρόταση του Λίο κατσούρα η οποία χαιρετίσθηκε με ενθουσιασμό και έχει να κάνει με αγώνες τριών γύρων όπου στον έναν γύρο οι αθλητές θα αγωνίζονται στο Νοκ Ντάουν, στον άλλον γύρο στο Kick Boxing και στον τρίτο γύρο στο MMA.
Ο πρωταθλητής πολυαθλητής ουσιαστικά, θα αποτελεί και το πρότυπο του αθλητή μαχητή.
Αφού ορίστηκαν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες όπως και το ότι το κάθε σύστημα πέρα από τους κοινούς αγώνες θα μπορεί να έχει και τα δικά του εσωτερικά πρωταθλήματα στα πλαίσια πάντα της Ομοσπονδίας και μπήκαν οι βάσεις για ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα των συστημάτων αυτών δόθηκε ένα νέο ραντεβού σε σχετικά κοντινή ημερομηνία για την οργάνωση και της διαιτησίας και την εκπαίδευση και νέων διαιτητών - κριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου