Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

REPLAY-Γιάννης "the pistol" Μαλικούτης- video

Ο Γιάννης Μαλικούτης είναι ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του muay thai. Είναι ένας άρτια καταρτισμένος αθλητής(γρήγορος,εκρηκτικός,τεχνικός και με στρατηγική σκέψη στο παιχνίδι του αθλητής) με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του (μόνο μία φορά έχει ηττηθεί).Παράλληλα είναι και άτυχος διότι οι τραυματισμοί του(ο μεγάλος αντίπλαος του) του έχουν κόψει το δρόμο σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Γιάννης είναι ένας αθλητής με ψυχή που δεν παραδίνεται ποτέ.Τον συναντήσαμε στο γυμναστήριο Diamond Camp όπου διδάσκει κι γυμνάζεται.
Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του.



1. Γιάννη πες μας λίγα λόγια για σένα πως άρχισες τις πολεμικές τέχνες;

Γειά σου Ήλια και συγχαρητήρια για το σαιτ και την προσπάθεια σου.Ξεκίνησα τις πολεμικές τέχνες όταν ήμουν 10 χρονών με το άθλημα του judo στον ΑΝΟΓ και με προπονητή τον Νίκο παπαδάκη τον οπόιο και ευχαριστώ πολύ για τα ερεθίσματα που μου έδωσε στον χώρο τον πολεμικών τεχνών.Με το JUDO ασχολήθηκα και αγνωνιστικά επίσης ενώ την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια το kick boxing και μετά φυσικά το muay thai το οποίο υπηρετώ μέχρι σήμερα και ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμη.



2. Έχεις παίξει σε πολλούς αγώνες, μίλησε μας για τις διακρίσεις σου.


Αγωνιστικά έχω συμπληρώσει 16 αγώνες μαζι με τα ερασιτεχνικού επιπέδου kick boxing.στο επαγγελματικό muay thai εχω 9 αγώνες και εχω ηττηθεί μονο μια φορα.
δυστηχώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου ειναι οι τραυματισμοί που με εχουν αφήσει μεγάλα διαστήματα εκτός ρινγκ και λογω αυτού του προβλήματος είμαι αναγκασμένος να αγωνίζομαι πλέον πολύ επιλεκτικα και να αφοσιωνομαι περισσότερο στην προπονητική και στους μαθητές μου.Δεν είχα ακομη την ευκαιρία να αγωνιστώ για κάποιον επαγγελματικό τιτλο αλλα σου δίνω την είδηση οτι εχω πρόταση αυτό να γίνει πολύ σύντομα μια και τωρα ειμαι αρκετά καλύτερα.
φυσικά ο αγώνας θα είναι με όρους full muay thai.\



3. Ποια είναι πιστεύεις τα στοιχεία ενός καλού μαχητή και τι θα μπορούσες να συμβουλεύσεις τα νέα παιδιά που εισέρχονται στο χώρο ώστε να γίνουν καλοί μαχητές;


Είναι πολλά τα στοιχεία και αυτό είναι που κανεί πολύ δύσκολο το συγκεκριμένο άθλημα. όμως το καλό με αυτό το γεγονός είναι οτι δίνει την δυνατότητα σε έναν αθλητή αμα μειονεκτεί σε κάποιο τομέα π.χ στα γόνατα λογω ύψους, να αναπτύσει πολύ τα υπόλοιπα όπλα του να φτάσει στην κορυφή ακόμη και έτσι.Είναι ενα πολυδιάστατο άθλημα και και πρέπει να διαθέτεις άριστη τεχνική κατάρτιση, δύναμη, αντοχή, εμπερία και κυρίως μυαλό.Ο αγώνας ειναι ενα παιχνίδι σκάκι.Το μονο που δεν μπορεί να σου μάθει δυστηχώς κανένας δάσκαλος αν δεν το έχεις είναι η ψύχη,με αυτην γενιέσαι και παίζει μέγαλο ρόλο στο ρίνγκ όπως και στην ζωή. 



4. Περιέγραψε μας μία τυπική ημέρα προπόνησης σου.

αυτα κανονικά δεν θα έπρεπε να στα πώ χαχαα, αλλα θα απαντήσω ότι καθε μέρα ειναι διαφορετική.
το πρωί κάνω κυρίως αντοχή, 1-2 φορες την εβδομάδα τρέξιμο και 1-2 φορές κολυμβητήριο.Μια φορά την εβδομάδα αφιερώνω μια ώρα σε προπόνηση δύναμης αλλα φυσικά με ασκήσεις πανω στο άθλημα και οχι όπως θα γυμναζόταν ενας bodybuilder.Αυτό ειναι το λάθος πού κάνουν οι περισσότεροι.Κάνω muay thai γυρω στις 4 φορές την εβδομάδα και αρκετή πυγμαχίαΤο καλό ειναι οτι είμαι επαγγελματίας και μπορώ να αφιερώνω ολη την μέρα στην προπόνηση αν έκανα καποια διαφορετική δουλειά δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε τέτοιο πρόγραμμα.Μην ξεχνάς οτι χρειάζεται και η ξεκούραση διαφορετικά πας κατευθείαν για υπερκόπωση ή τραυματισμό.


5. Πιστεύεις ότι έξω από ο ring το muay Thai είναι αποτελεσματικό για αυτοάμυνα και ιδίως τις γυναίκες με την έξαρση της εγληματικότητας να είναι στα ύψη;

Σίγουρα είναι το πιο αποτελεσματικό απο όλα τα συστήματα και αυτό γιατί το μουαι ται εξελίχθηκε σε πραγματικές συνθήκες πολέμου για να φτάσει στην σημερινή του μορφή.
Πάντως δεν θα συμβουλευα σε κανέναν να χρησιμοποιήσει μουαι ται και οποιαδήποτε πολεμική τέχνη ή σύστημα αυτοάμυνας απέναντι σε πιστόλι ή μαχαιρι.Αυτοι που τα διδάσκουν αυτά είναι απλά απαιτεώνες και η καλύτερη λύση σε μια τέτοια περιπτωση είναι η φυγή ή να καλέσεις βοήθεια αν έχεις φυσικά την δυνατότητά.



6. Γιάννη ξέρω ότι διδάσκεις muay thai στο diamond camp μαζί με τον Παύλο καπώνη. Πώς βλέπεις τους Έλληνες αθλητές, είναι σε καλό επίπεδο και ταιριάζει το thai boxing στους Έλληνες σαν άθλημα;


Υπάρχουν καλοί αθλήτες αλλά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χωρες της ευρώπης πχ Ολλανδία,Αγγλία κτλ.
Το πρόβλημα πηγάζει στο οτι δεν υπάρχει οργάνωση. Ταλέντα και καλοι δασκάλοι υπαρχουν αλλά δεν αξιοποιούνται σωστά.








7. Ποια είναι τα σχέδια του Γιάννη Μαλικούτη στο προσεχές μέλλον; Ξέρω ότι τον Φεβρουάαριο θα παίξεις στα Γιάνενα σε αγώνες με όρους full muay thai ύστερα από ένα τραυματισμό που σε κράτησε εκτός αγώνων για δύο χρόνια.



Έχει κανονιστεί ήδη όπως είπες να παίξω στα Γιάννενα, στη διοργάνωση the night of apocalypse 2 του Νάσου Αργυρόπουλου.
Επίσης αν όλα πάνε καλά έχουμε εναν μεγάλο αγώνα στην συνέχεια για την ζώνη τον Απρίλιο όπως σου είπα και πριν.
Εξελίξεις θα υπάρξουν και στο κομμάτι μου σαν δάσκαλος αφου είμαι σε συζητήσεις για την έναρξη καινούργιας σχολής σε νέο χώρο.
Υγεια να έχουμε και καλή θετική ενέργεια και όλα θα γίνουν πολύ συντομα. 



8. Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσες. Εύχομαι κάθε επιτυχία και υγεία να έχεις. Κλείνοντας τι θα έλεγες στους φίλους του spartanfighter;



Σε ευχαριστώ και πάλι Ηλία!Εύχομαι καλή συνέχεια και τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους φίλους της σελίδας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου