Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποτελέσματα Παγκοσμίου Κυπέλλου ελληνορωμαϊκής πάλης 2011


Αποτελέσματα Παγκοσμίου Κυπέλλου ελληνορωμαϊκής πάλης 2011

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ελληνορωμαϊκής πάλης του 2011 φιλοξενήθηκε στις 19-20 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Minsk, με διοργανώτρια αρχή την Ομοσπονδία Πάλης της Λευκορωσίας. Οι εννέα (9) καλύτερες ομάδες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 καθώς και η ομάδα της διοργανώτριας Λευκορωσίας συναντήθηκαν για να καθορίσουν τη νέα παγκόσμια κατάταξη στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων άφησε άριστες εντυπώσεις στους θεατές, τόσο για την πολύ καλή οργάνωση των αγώνων όσο και για την τεράστια συμμετοχή των φιλάθλων του αθλήματος. Στο γκρουπ Α κυριάρχησε η ομάδα της Ρωσίας, η οποία διατήρησε την πρώτη θέση στους προκριματικούς γύρους, μπαίνοντας πρωτοπόρα στον όμιλο μπροστά από το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Αρμενία και τη Βουλγαρία. Στο γκρουπ Β αρχικά πήρε κεφάλι η Τουρκική ομάδα, αλλά υπερκεράστηκε στη συνέχεια από το Ιράν και τη Λευκορωσία και κατέληξε στην τρίτη θέση μπροστά από την Κούβα και την Κορέα.


Την δεύτερη ημέρα των αγώνων διεξήχθησαν οι τελικοί. Η 9η θέση διεκδικήθηκε από τη Βουλγαρία και την Κορέα, με νίκη της κορεατικής ομάδας 4 - 3. Κούβα και Αρμενία, αγωνίστηκαν για την 7η θέση όπου με εντυπωσιακό τρόπο επικράτησε η Αρμενία με 6 - 1. Ο αγώνας για την 5η θέση ήταν οριακός με νίκη 4 - 3 της Τουρκίας έναντι του Καζακστάν.

Οι πιο αναμενόμενες αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου ήταν ανάμεσα στην Λευκορωσία και το Αζερμπαϊτζάν για την 3η θέση και της Ρωσίας με το Ιράν για την 1η θέση. Οι οικοδεσπότες κατάφεραν να αρπάξουν τη νίκη με 4 - 3 μπροστά σε ένα εκστασιασμένο πλήθος.

Ο μεγάλος τελικός μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν, κατόχου του τίτλου, κατάφερε να κρατήσει τους θεατές σε αγωνία με την ισοπαλία 3 - 3 μέχρι την τελευταία αναμέτρηση της βραδιάς στα 120 κιλά. Ο Ιρανός αθλητής των βαρέων βαρών παραλίγο να κερδίσει τον αγώνα με πτώση κατά τη δεύτερη περίοδο μετά την εκτέλεση δύο ανατροπών με δέσιμο στην μέση.

Η νίκη του έδωσε στο Ιράν το Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ιρανική ομάδα ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό με δύο λαμπρές νίκες στα 55 κιλά ενάντια στον Mankiev, Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, και στα 66 κιλά ενάντια στον Vachadze, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2010.

Η παγκόσμια κατάταξη για το 2011 έχει ως εξής:

1. Ιράν, 2. Ρωσία, 3. Λευκορωσία, 4. Αζερμπαϊτζάν, 5. Τουρκία, 6. Καζακστάν, 7. Αρμενία, 8. Κούβα, 9. Κορέα, 10. Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου