Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κατερίνα Θάνου: «Πρόδωσαν μια ολόκληρη χώρα»



Κατηγορηματικά αρνήθηκε στην απολογία της η Κατερίνα Θάνου το «σκηνοθετημένο τροχαίο» που φέρεται να είχε μαζί με τον Κώστα Κεντέρη τον Αύγουστο του 2004. Το gazzetta.gr βρέθηκε στα δικαστήρια.

«Εμφανίστηκα ως εγκληματίας», είπε η Κατερίνα Θάνου υποστηρίζοντας ότι την καταδίκασαν οι δημοσιογράφοι με πολύ μεγάλη ευκολία. «Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που σπιλώνουν το όνομα ενός Ολυμπιονίκη, γνωρίζουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου για 12 χρόνια και τι θυσίες χρειάζονται».


Η κατηγορουμένη μίλησε για άδικα χτυπήματα που δέχθηκε τόσο η ίδια όσο και ο Κώστας Κεντέρης, υποστηρίζοντας με έντονο ύφος ότι το βράδυ της 12ης Αυγούστου δεν πρόδωσαν την ίδια αλλά μια ολόκληρη χώρα. «Δεν στέρησαν μόνο από εμένα αλλά και από τη χώρα μου ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Αυτό που με κράτησε όρθια είναι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και το συναίσθημα να βρίσκεσαι στην κορυφή».

Η Ολυμπιονίκης αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς που την περιέθαλψαν, ζήτησε συγγνώμη για τα επτά χρόνια που ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια επειδή όπως είπε έκαναν τη δουλειά τους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Κατερίνα Θάνου υποστήριξε ότι περίμενε 7 χρόνια για να έρθει στα δικαστήρια και να πει τα πράγματα όπως έγιναν. «Προέκυψαν κάποια στοιχεία», είπε η Ολυμπιονίκης «τα οποία καταθέσαμε και ευελπιστούμε να εξετεταστούν».

Ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική, θα απολογηθεί μέσω του συνηγόρου του καθώς όπως υποστηρίζει, σοβαρά οικογενειακά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία. Στις 5 Απριλίου θα αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας επί της αθωότητας ή μη των κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου